péntek, május 24

Versíró pályázat – versenyfelhívás

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beadási határidő: 2012. április 13. 00:00

A Petőfi Irodalmi Múzeum és Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata versíró pályázatot hirdet a „híres-neves Rácpácegres”, azaz a Sárszentlőrincen található Lázár Ervin Emlékház 2012. májusi megnyitásának alkalmából.

Célunk, hogy a (2.)-3.-4. osztályos gyermekek megismerkedjenek Lázár Ervin jellegzetes hangvételű meséivel és egyéni, sajátos humorú szereplőivel. Filmszerűen elképzelhető meséi és szereplőinek játékos kifejezései jó alapot adhatnak a gyermekek alkotókedvének kiteljesedéséhez. Várjuk a budapesti és vidéki gyerekek alkotásait.

A letölthető dokumentumok között megtalálható Vers témák dokumentumban felsorolt témajavaslatokból szabadon lehet választani és felhasználni az alkotó munka során.

Az A4-es formátumban elkészített saját alkotások mellé, köré a gyermekek készítsenek illusztrációt úgy, mintha az egy verseskönyv oldala lenne. Kérjük, hogy a képes versek hátuljára írják rá a gyermek nevét, iskoláját és a felkészítő pedagógus nevét és elérhetőségét.

Beküldési határidő: 2012. április 13.

A pályamunkát az alábbi címekre küldhetők:

Újpest Önkormányzat – Művelődési és Oktatási Osztály
(1041 Budapest, István u. 14. I. em. 35.)
koordinátor: Grósz Ágnes

Petőfi Irodalmi Múzeum (1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.)
koordinátor: Emőd Teréz

Az alkotásokat független szakmai zsűri értékeli és a Lázár Ervin Baráti Társaság kiadványt szerkeszt belőle. A díjakat a megnyitó tiszteletére rendezett díszünnepségen adjuk át.
A pályázat védnökei: Vathy Zsuzsa író és Krisztina Widengard festő és grafikusművész

Jó munkát kívánunk!

Budapest, 2012. január 10.
Emőd Teréz és Grósz Ágnes

Versenykiírás megnyitás (doc)

Vers témák megnyitás (doc)

Megosztás.
Megszakítás