szombat, december 3

Kövesd az eseményt a facebookon is!

Rendező: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata
Szervező: Újpesti Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztály
Időpont: 2022. szeptember 24.

Helyszín: Budapest IV. ker. Újpest, Káposztásmegyer, Farkas-erdő és környéke.
Megközelíthető: Újpest-központból a 220-as autóbusszal; Újpalota, Szentmihályi út felől a 296 és 296A, a Keleti pályaudvartól a 20E jelzésű autóbusszal.

Versenyközpont: A Halassy Olivér Városi Uszoda (1048 Bp., Tóth Aladár u. 16-18.) előtti füves területen.

Rajt/Cél: Farkaserdő utca (Babits Mihály Gimnázium melletti útszakasz).

Útvonal: Farkaserdő utca – Óceánárok utca (a 2. körtől visszafordítóval a Sporttelep utca irányába) – Megyeri út – Homoktövis utca – Farkaserdő utca

 

Tizedmaraton

Harmadmaraton

Félmaraton

Táv

3,8 km (1 kör)

12,4 km (3 kör)

21 km (5 kör)

Nevezési díj

2 000 Ft/fő

4 000 Ft/fő

7 000 Ft/fő

Korhatár

-

-

Alsó korhatár: 12 év

Díjazás

Női/Férfi 1-3. hely

Női/Férfi 1-3. hely

Női/Férfi 1-3. hely

Szintidő

3 óra (a verseny útvonala 11.00-ig biztosított)

Chipes rajtszám
Póló

Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál

Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál

Újpesti Félmaraton

Befutóérem
Részvételi jegy (tombola)

Versenyközpont

A nevezési díj ezen felül tartalmazza az útvonal biztosítását, a frissítőpontok igénybevételét (víz, izotóniás ital, gyümölcs, szőlőcukor), egészségügyi biztosítást, öltöző, csomagmegőrző és mosdó használatát.

Minden résztvevő a szervezők által készített sorszámozott szelvényt kap, mellyel sorsoláson vehet részt. A kisorsolásra kerülő tárgyjutalmakat a rendezők biztosítják.

Időrend:  Bemelegítés Simon Szimonettával: 7.45 órakor
Rajt: 8.00 órakor
Eredményhirdetés: 11.30 órakor
Ajándéksorsolás: 12.00 órakor

Frissítés: A verseny útvonalán egy frissítőpont kerül kialakításra, a rajt/célterületnél
(3,8 km, 8,1 km, 12,4 km, 16,7 km, cél).

Nevezés és részvétel: A sporteseményen mindazok a futók vehetnek részt, akik a határidőig beneveznek, a kiírási szabályokat elfogadják és egészségi állapotuk lehetővé teszi az indulást.

Nevezés rendje:
Online nevezés: 2022. július 1-től 2022. szeptember 11-ig a https://ujpest.hu/felmaraton/ oldalon található nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével a nevezési felületen közzétett módon.
Helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

Lemondás: a nevezés 2022. szeptember 11-ig történő lemondása esetén a nevezési díjat a rendező visszatéríti, ezt követően nem. A nevezést lemondani a felmaraton@ujpest.hu emailcímen lehet név, születési idő, lakcím, telefonszám, adóazonosító jel és bankszámlaszám megadásával. A nevezési díjról kiállított számlát a rendező sztornózza és a sztornó számla kiállítását követően a nevezési díjat 10 napon belül visszautalja a nevező részére.

Befizetett nevezés más személy adataira való átírására, kategória-, és/vagy versenyszám-váltásra nincs lehetőség. Ezesetben a nevezést le kell mondani (a korábban befizetett nevezési díj visszajár), majd új nevezést kell beküldeni és újra befizetni a nevezési díjat a nevezési felületen megadott módon.

A rajtcsomagok átvételének helye, ideje és módja:

A benevezett versenyzők a rajtcsomagot a verseny előtti napon (pénteken) 10.00-18.00 óra között, illetve a verseny napján (szombaton) 7.00-8.00 óra között vehetik át a Halassy Olivér Városi Uszoda előtti füves területen felállított versenyközpontban.

 Díjazás:

Kategóriánként az abszolút első három helyezett külön díjazásban részesül. A díjakat átadja Déri Tibor, Újpest polgármestere.

Amennyiben az időjárási körülmények nem teszik lehetővé a verseny megrendezését, a rendező a verseny törléséről legkésőbb 2022. szeptember 23-án, pénteken 16.00 óráig emailben értesíti a résztvevőket. A verseny törése esetén új időpont nem kerül kijelölésre, a nevezési díjakat a rendező visszatéríti.

Versenyszabályok:

 • A versenyen minden felkészült futó rajthoz állhat, aki elfogadja és betartja a versenykiírásba foglalt feltételeket.
 • Az a versenyző, aki rajtszám nélkül versenyez, vagy azt nem látható helyre rögzíti, eltakarja, összehajtja; aki a pályát elhagyja, rövidíti; aki a teljes távot nem teljesíti, a kijelölt útvonaltól eltér, vagy egyéb, pl. a futótársakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít, a versenyből kizárásra kerül!
 • Kizárásra kerül az a versenyző, aki a nevezési lapot pontatlanul, vagy nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, így az eredménylistában sem szerepel.
 • A pálya útvonalán ellenőrzőpontok kerülnek elhelyezésre, melyeknél a versenybírók ellenőrizhetik a versenyzők elhaladását, illetve részidejét.
 • A versenyzőket a kijelölt pályán kísérni TILOS!
 • A verseny helyszínén elhagyott értékekért, személyes tárgyakért nem vállalunk felelősséget!
 • A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, babakocsival, kutyával futni TILOS!
 • Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a rendező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető!
 • A rendező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárhatja.
 • Az aktuális meteorológiai adatok tükrében a rendező dönthet a sportrendezvény végleges bezárásáról.
 • A rendező a díjazottaknak járó ajándéktárgyakat csak a helyszínen tudja átadni.
 • Az eseményen mindenki csak saját felelősségére vehet részt.

A rendezők a programváltozás jogát fenntartják!

A rendezvény területén a résztvevőkről, illetve a történésekről kép-, hang-, valamint videófelvétel készülhet a nyilvánosság számára.

További információval az Újpesti Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztályának munkatársai a 231-3101 /116, 120 telefonszámon készséggel állnak rendelkezésre.

NEVEZÉSI ŰRLAP

A NEVEZÉS LEZÁRULT!

FIZETÉSI INFORMÁCIÓK

A nevezési díjat befizetni kizárólag banki átutalással lehetséges, a nevezés beküldését követő 3 munkanapon belül az alábbiak szerint:

  1. Kedvezményezett neve: Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata
  2. Kedvezményezett számlavezető pénzintézete, bankszámlaszáma: Raiffeisen Bank Zrt., 12010422-00208592-00100005
  3. Nemzetközi bankszámlaszám IBAN: HU51 12010422-00208592-00100005, Devizanem: HUF
  4. A közlemény rovatba kérjük feltüntetni: Újpesti Félmaraton, résztvevő adóazonosítója.
Megszakítás