szombat, december 2

Kedvezményes Újpesti almavásár!

A legfinomabb magyar almák hazájából, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből, közvetlenül a termelőktől érkeznek hozzánk a gyümölcsök, melyeket kedvezményesen vásárolhatnak meg városunk, Újpest lakosai.

A kedvezményes almavásárra 2023. november 25-én szombaton, két helyszínen kerül majd sor. Az akcióban való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyet a lenti adatlapon tudnak majd megtenni az érdeklődők.

A kedvezményes almavásár helyszínei és időpontjai:

Újpesten,
a Szent István téren
2023. november 25.  8 és 11 óra között

Káposztásmegyeren,
az Óratoronynál
2023. november 25. 13 és 16 óra között

A vásár során 8 almafajtából választhatnak az érdeklődők. Az almákat előre kimért 7 kg-os csomagokban lehet kérni, melyhez a könnyebb szállíthatóság érdekében ingyenesen öko táska jár.

Az egységcsomagok ára – fajtától függetlenül – 2750 Ft/7kg

Almafajtánként maximum 5 csomag vásárolható.

A vásár során a helyszínen készpénzzel vagy bankkártyával lehet fizetni.

GÁLA

Gyümölcse ropogós, kemény húsú és lédús. Ízvilága: Kellemesen édeskés, jellegzetesen aromás és ropogós. Érdekesség: Többféle színváltozatban is megtalálható.

GOLDEN

Leggyakoribb fajta világon. A gyümölcs színe az érés elején zöld, éretten sárga, esetenként enyhe rózsaszínes árnyalattal. Ízvilága: Íze édeskés, kellemes, harmonikus ízű.

RED DELICIOUS

A gyümölcsök kerek-kúp alakúak. A színe sötétvörös, íze édes savanyú, húsa lédús és ropogós. Étkezés előtt ajánlatos a gyümölcsöt meghámozni a vastag héja miatt. Érdekesség: az USA legkedveltebb almafajtája.

RED JONAPRINCE

A piros savanykás jellegű Jonathán és a sárga gyümölcsű édes, édes Golden keresztezésével létrehozott jonagold fajtakör tagja. Érdekesség: mára önálló fajta lett.

IDARED

A gyümölcs intenzív vöröses színű, középnagy és mérsékelten viaszos héja van. Az alma húsa lédús, lassan puhuló, de nyomódásra érzékeny. Ízvilága: Íze enyhén savanykás, frissítő. Érdekesség: Az idared alma ideális hosszú tárolásra.

GRANNY SMITH

A gyümölcs nagyon jól tárolható, sötétzöld színű, enyhén viaszos bevonat borítja. Ízvilága: A gyümölcs húsa közepesen lédús, savanyú és frissítő. Érdekesség: egy fogkrém reklám miatt kedvelték meg a magyar fogyasztók.

FUJION

Extra édes, lédús, ropogós és sokoldalú fajta. A Japánból származó Fuji alapfajtából létrehozott új rezisztens változat. Érdekesség: Magyarországon kevesebb, mint 50 hektáron termesztik.

MODI

Az alma színe sötétvörös, egyöntetű. Húsa kemény, édes, ropogós és lédús. Középnagy, kerek, kúpos alakú. Jól tárolható házilag is.

Az előrendelés lehetősége lezárult! Azokat, akik előrendeltek, november 25-én az általuk kiválasztott időpontban várjuk!

Megszakítás