kedd, június 25

Tájékoztató az újpesti bölcsődék ügyeleti rendjéről

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A koronavírus járvány során elrendelt intézkedések miatt Önök is nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet értelmében az Újpesti Önkormányzati Bölcsődékben 2020. március 18-tól a gyermekek napközbeni ellátása szünetel, fenntartói döntés alapján ettől az időponttól ügyelet működik.

A 152/ 2020.(IV.27.) Korm. Rendelet értelmében az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye továbbiakban is – a fennálló veszélyhelyzet időszakában – ügyeleti ellátást biztosit. Az ügyeletet kiscsoportos formában szervezzük meg, az ügyeletes Hajló és Aradi bölcsődében, egy-egy csoportban 5 fő kisgyermek ellátásával.

Az ügyeleti igény e-mailen, a gyermek bölcsődéjébe küldhető, vagy levélformában az Újpesti Bölcsődék Központjában elhelyezett postaládába dobható be szerdán 12 óráig. Amennyiben az ügyeleti igények száma növekedik, további ügyeleti csoportokat szervezünk meg.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Újpesti Önkormányzat döntése alapján a veszélyhez alkalmazkodva, az Újpesti Bölcsődék Intézményeinek bölcsődeiben, a társóvodákkal egy időben, 2020.05.18-2020.06.26. között 3 hetes időszakokban, lépcsőzetesen szervezve, rendkívüli zárás lesz.

A rendkívüli zárás alatt, a bölcsődékben a karbantartások, a megvalósítható felújítások megtörténnek, munkatársaink a nagytakarításokat elvégzik, készítik a bölcsődei csoportokat az azonnali lehetséges nyitásra, a gyermekek fogadására.

A Rendkívüli zárásról, az ügyeleti rendről a Bölcsődevezetők tájékoztatást küldenek valamennyi szülő számára, és tájékozódnak a www.ujpestibolcsik.hu honlapon. Az ügyeleti ellátás a rendkívüli zárások alatt is eddigieknek megfelelően működik illetve működni fog.

2020. július-augusztus hónapban az előzetesen tervezett 5 hetes bölcsődei zárásokra ebben az évben nem kerül sor, tekintettel arra, hogy a veszélyhelyzetben valamennyi szülő és munkavállaló felhasználta a szabadsága nagy részét, és mindenki számára szükséges a gyermekek napközbeni biztonságos, szakértő felügyelete, gondozása, nevelése.

Az esetleges további felújítások átszervezéssel történhetnek.

Együttműködésüket előre is köszönjük. Vigyázzanak egymásra, családjaikra és a gyermekekre.

Kocsis Ildikó Edit
Intézményvezető

Megosztás.
Megszakítás