kedd, július 16

Önkormányzati növény osztás

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tisztelt Újpesti Polgárok!

Újpest Önkormányzata a kerület közterületeinek szépítése érdekében 2022 évben növényeket és kertgondozáshoz szükséges anyagot (cserjéket, évelő növényeket, fűmagot) bocsát ingyenesen az állampolgárok rendelkezésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az akcióhoz kapcsolódó munkálatokat – kiültetés, belocsolás stb. – az igénylőknek (lakóközösség, magánszemély) kell elvégezniük. A közterület további gondozása, az esetlegesen szükséges metszés, locsolás, az elültetett növények helyének gyommentesen tartása stb. szintén elvárt feladat.

Igényelhető anyag: fűmag
Az igényelhető növények jegyzéke
Cserjék:
fagyal
madárbirs
nyári orgona
Rosa „The Fairy”
rózsalonc
Talajtakaró növények, évelők:
vegyes pozsgások (varjúháj, kövirózsa)
kék csenkesz
árnyékliliom
levendula
zsálya
Hagymások, gumósok:
fürtös gyöngyike
nárcisz
nőszirom
sáfrány (krókusz)
tulipán
Virágmagok (vegyes színek):
büdöske
körömvirág
nefelejcs
őszirózsa
törökszegfű

 

Az igényléshez szükséges nyomtatvány rendelkezésre áll a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1042 Budapest, István út 15.), valamint ügyfélfogadási időben a Városüzemeltetési Főosztályon (1042 Budapest, István út 14. fszt. 18.) illetve honlapunkon megtalálható, kinyomtatás után kitölthető.

Pályázati lap letöltése

A kitöltött nyomtatványt legkésőbb 2022.  szeptember  19-én az alábbi módon juttathatják el hozzánk:

  • személyesen átadható a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1042 Budapest, István út 15.), illetve ügyfélfogadási időben a Városüzemeltetési Főosztályon (1042 Budapest, István út 14. fszt. 18.),
  • postai úton beküldhető a Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztály Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Osztály – 1041 Budapest, István út 14. – címre,
  • elektronikusan megküldhető Földházi Júlia számára a noveny@ujpest.hu e-mail címre.

Amennyiben lakóközösség kíván az akcióban részt venni, úgy kérjük, adják meg a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét. Ha több közterületet szeretne/szeretnének gondozni, mindegyikhez szíveskedjenek külön adatlapot kitölteni. Felhívjuk szíves figyelmüket az igénylőlap pontos és teljes körű kitöltésére (pl. telefonszám stb.) A kért növények és az egyéb termékek kiosztásának időpontja a helyben szokásos módon meghirdetésre kerül (várhatóan 2022 szeptemberében).

A növények és egyéb termékek átadása legkésőbb október közepéig lezajlik. Az átadás pontos időpontjának egyeztetése a pályázat elbírálását követően, a pályázó által megjelölt átvevő személlyel, telefonon vagy elektronikus levélben történik meg. További kérdéseikkel szíveskedjenek Földházi Júlia parkügyi ügyintézőt keresni (tel.: 231-3101/144).

Újpest Önkormányzata

Megosztás.
Megszakítás