kedd, június 25

Közadakozásból kap új haranglábat a Megyeri Temető

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A kerület hagyományaihoz hűen közadakozást indít az Újpesti Városvédő Egyesület és az Újpesti Helytörténeti Alapítvány – Újpest polgármesterének támogatásával – a Megyeri Temetőbe tervezett új harangláb felállításáért.

A régi harangláb helyére szánt új műtárgy kiviteli terveit a Helytörténeti Alapítvány saját forrásból készíttette el, amelyek a Fővárosi Temetkezési Intézet és Újpest főépítészének tetszését is elnyerték. A közadakozásra felhívó közlemény szerint az új haranglábba a temető raktárában fellelhető eredeti harang kerül majd.

Iványi János, az Újpesti Helytörténeti Alapítvány Kuratóriumának elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, hogy az 50-60 évvel ezelőtt készült, sínekből összerakott állványzat nem illik a temetőbe, ezért tartják indokoltnak a cserét:
„A 180 éves város megengedhetné magának, hogy olyan harangláb álljon a ravatalozó mellett, ami valóban méltó Újpesthez.”

Iványi János hozzátette: Déri Tibor polgármester ugyan már levélben megkereste a kerületi vállalkozókat az ügy kapcsán, de a külön felhívás keretében a helyi lakosok nagylelkűségére és áldozatkészségére is számítanak.
Ezért kérik az újpestieket – és mindenkit, aki számára fontos a Megyeri Temető megfelelő állapota –, hogy lehetőségeik szerint járuljanak hozzá a felállítás költségeihez.

Az adományokat a Helytörténeti Alapítvány 10103173-44504000-00000005 bankszámlaszámára várják; illetve kérik, hogy az adakozók az utalások közleményében „az új harangláb felállítására” szöveget tüntessék föl. Ezzel kívánják biztosítani, hogy a befolyó támogatást másra ne lehessen felhasználni.

A szervezetek által kiadott felhívásban külön kiemelik, hogy az adományozó vállalkozások az utalt összegről adóigazolást kapnak, melyet adóalap-kedvezményként számolhatnak el.

A támogatók névsorát az Újpesti Naplóban hozzák majd nyilvánosságra, illetve az adakozók számától függően, az új haranglábon elhelyezett márványtáblán is megörökítik.

Megosztás.
Megszakítás