szombat, június 15

Gyermek születéséhez kapcsolódó támogatás

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Új támogatási forma igényelhető 2011. szeptember 15-étől.

Gyermek születéséhez kapcsolódó támogatás állapítható meg azon 2011. szeptember 1. napján, vagy azt követően született, újpesti lakóhellyel rendelkező gyermek után, akinek

  • legalább az egyik szülője a gyermek születését megelőzően egy éve folyamatosan bejelentett újpesti lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen itt is él, valamint
  • a családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a háromszorosát.

A gyermek születéséhez kapcsolódó támogatás összege gyermekenként egyszeri 20.000,- forint.
A támogatást egy gyermek után csak az egyik szülője jogosult igénybe venni. Amennyiben mindkét szülő esetében fennállnak a jogosultsági feltételek, azonban a szülők külön élnek, úgy az a szülő jogosult a támogatást igénybe venni, akinél a gyermek elhelyezésre került.
A támogatást a gyermek születését követően 180 napon belül lehet igényelni.

A kérelmeket a Budapest Főváros IV.kerület Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Szociális Főosztály Szociális Osztályán a 1042 Budapest, Király u. 12-14. szám alatt, valamint az Igazgatási Főosztály Káposztásmegyeri Kirendeltségén 1048 Budapest, Hajló u. 42-44. szám alatt lehet benyújtani ügyfélfogadási időben.

Nagy István
alpolgármester

Megosztás.
Megszakítás