péntek, május 24

Fokozatosan újraindul az SZTK rendelése

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az Újpesti Szakrendelő a napokban kidolgozza a részleteket, hogy megfeleljenek a május 4-én életbe lépett szabályoknak.

Az Újpesti Szakrendelő hivatalos tájékoztatója

Hétfőtől fokozatosan indulnak újra a szakrendelések – Jön a virtuális vizit

Az emberi erőforrások miniszterének döntése értelmében, szigorú szabályok mellett, május negyedikétől újra indulnak a járóbeteg szakellátások. Kötelező lesz a távkonzultáció, a személyes, orvos-páciens találkozásra pedig kizárólag az orvos döntése alapján, telefonon egyeztetett időpontban kerülhet sor.

A miniszter április 30-ai rendelete alapján Szakrendelőnk megkezdte a felkészülést a rendelések újraindítására, ami a lehető leggyorsabban, fokozatosan, várhatóan egy héten belül lezajlik.

A rendelet értelmében meg kell teremteni a személyes találkozás nélküli kapcsolattartást, azaz a telefonon vagy elektronikus formában való konzultáció lehetőségét. Továbbra is járvány van, ezért a távkonzultáció minden, nem sürgősségi esetben kötelező lesz, így kérjük Önöket, hogy először telefonon hívják Szakrendelőnket, illetve az adott szakrendelést. A szakorvosoknak szabályos „virtuális vizitet” kell lefolytatniuk, s ennek eredményeként döntenek a további teendőkről.

Amennyiben az orvos döntése alapján szükséges a személyes találkozás, az csak előre egyeztetett időpontban történhet. A miniszteri rendelet szerint óránként legfeljebb 4 beteg előjegyzése és ellátása javasolt. A várakozási idő minimálisra csökkentése érdekében kérjük, hogy időpontra érkező pácienseink az időpont előtt legfeljebb 5-10 perccel érkezzenek.

A Szakrendelőnkbe való belépés továbbra is a bejáratoknál kialakított egészségügyi kockázatbecslő ellenőrző ponton keresztül lehetséges, ahol minden érkezőt ellenőrzünk (hőmérőzés, egészségügyi kikérdezés). Kötelező továbbá a maszk viselése. A rendelésen csak azt fogadják, aki az ellenőrzésen nem tűnik COVID-gyanúsnak. (A COVID-gyanúsnak vélt páciens egy izolált helyiségbe kerül, ahol megkezdődik szakszerű kivizsgálása.) A rendelőn belül a pácienseknek egymástól legalább 1,5 méteres távolságot kell tartaniuk.

Kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat, ahol folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a változásokról.

Megosztás.
Megszakítás