péntek, május 24

Felhívás Dr. Kardos Andor Újpest Jövője Díj adományozására

Pinterest LinkedIn Tumblr +

FELHÍVÁS

Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2012. (II. 28.) rendelete alapján 2023. évben másodszor kerül sor a

Dr. Kardos Andor Újpest Jövője Díj adományozására.

Önkormányzatunk a Díj adományozásával is elismerését fejezi ki azon Újpestért Dolgozó Szakemberek felé, akik nap, mint nap példamutató tevékenységükkel hozzájárulnak az újpesti bölcsődei ellátás színvonalának fejlesztéséhez. Az idei év különleges, mert az idén ünnepli a 90. évfordulóját az újpesti bölcsődei ellátás.

A díj annak a személynek adományozható, aki az újpesti családok érdekében végzett magas színvonalú, kiemelkedő vagy több évtizedes tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult az újpesti kisgyermekek korai fejlesztéséhez, neveléséhez-gondozásához, a kisgyermekek közösségbe való beilleszkedéséhez, egészségének javításához, a gyermek-szülő kapcsolat jobbításához, az újpesti bölcsődei ellátás színvonalának és a kisgyermekekhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztéséhez, a hátrányos helyzetű újpesti családok életminőségének, közösségi integrációjának javításához.

A Díj adományozására javaslatot várunk:

  • Újpesten működő társadalmi szervezetektől, egyesületektől, alapítványoktól, egyéb civil szerveződésektől, az egyházaktól, nemzetiségi önkormányzatoktól;
  • az önkormányzati fenntartású intézmények és az önkormányzat tulajdonosi részesedésével működő gazdasági társaságok vezetőitől;
  • Újpesten működő egyéb állami vagy önkormányzati intézmények, szervek vezetőitől;
  • egyéb Újpesten működő érdekképviseletek és helyi önszerveződő közösségektől;
  • legalább tíz magánszemélytől együttesen.

Az elismerés adományozásáról a Népjóléti és Lakásügyi Bizottság véleményének kikérését követően a Képviselő-testület dönt.

A felterjesztéseket az erre a célra rendszeresített adatlapon lehet 2023. február 6. napjától 2023. március 2. napján 16 óráig a nepjoleti.alpolgarmester@ujpest.hu e-mail címre megküldve vagy személyesen Perneczky László népjóléti alpolgármester kabinetére benyújtani (Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata, 1041 Budapest, István út 14.).

Az adatlap letölthető az ujpest.hu honlapról vagy átvehető az Ügyfélszolgálati irodában, ahol a Díj odaítélését szabályozó önkormányzati rendelet is megtekinthető.

A Dr. Kardos Andor Újpest Jövője Díjjal kapcsolatos adatkezelési tevékenységgel összefüggő adatkezelési tájékoztató jelen felhívás mellékletét képezi.

Budapest, 2023. február 3.

Javaslattételi nyomtatvány

Adatkezelési tájékoztató

Megosztás.
Megszakítás