péntek, május 24

165 millió forint támogatást ad közel 26 ezer nyugdíjasnak Újpest Önkormányzata!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mindannyian tudjuk, hogy az nagy az infláció, a drágaság, mely nagy mértékben sújtja a nyugdíjas honfitársainkat is. Ezért Újpest Önkormányzata az Újpesti Megbecsülés Program keretében egyszeri, összértékben 165 millió forintnyi támogatást ad vásárlási utalvány formájában a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő újpestieknek.

A támogatás hozzávetőlegesen 26 ezer újpestit érint. Egy jogosult mindösszesen 6000 forint értékű vásárlási utalványt kaphat alanyi jogon, melyet az Újpesti Piacon vásárolhat le. A program egyúttal lokálpatrióta gazdasági intézkedés is egyben, hiszen segíti az Újpesti Piacot, és segítséget nyújt az ott sok esetben évtizedek óta dolgozó kereskedőknek is.

„Mi újpestiek nem idegenek vagyunk egymásnak, hanem összetartozunk. Ez azt is jelenti, hogy nehéz időkben segítjük egymást. S habár az önkormányzatok nincsenek könnyű helyzetben, újpesti szellemiségünkből természetesen következik az, hogy nehéz időkben szánunk forrást az újpesti nyugdíjasok megsegítésére. A támogatással egyúttal szeretnénk kifejezni megbecsülésünket, hiszen ők azok, akik sok évtizedes munkájukkal sokat tettek városunkért, gyermekeikért, családjukért, és akiknek ezért nagyon sokat köszönhetünk – mondta el Dr. Trippon Norbert alpolgármester.

Az Újpesti Megbecsülés Program utalványait 2023.október 2. napjától 2023.október 13. napjáig vehetik át több helyszínen a támogatásban részesülők. Az utalványok 2023. december 31. napjáig válthatóak be az Újpesti Piacon. Az intézkedés mellett természetesen szociális rendeletünk alapján továbbra is biztosítjuk a plusz támogatást az arra rászoruló nyugdíjasoknak.

Megosztás.
Megszakítás