péntek, május 24

Parkolójegy nélküli, okosparkolást vezettek be a budapesti P+R parkolókban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kedves Újpestiek!

Lehetőségük van 1 hétig ingyenesen használni az Újpest- Városkapu P+R parkolót.

Részleteket a cikkben találnak.

Budapest, 2022. május 18. – Digitális okosparkolási rendszert vezettek be több budapesti P+R parkolóban. Ezentúl nem lesz szükség parkolócédulára, sem a fizetőautomaták használatára, ugyanis a be- és kihajtás automatikus rendszámfelismeréssel történik. Az ehhez szükséges ingyenesen letölthető alkalmazással most egy hétig bárki díjmentesen használhatja a parkolókat.

 

Már a főváros által fenntartott, fizetős P+R parkolók is elérhetőek a magyar fejlesztésű Parkl mobilapplikációban. A mintegy 120 ezer felhasználóval rendelkező piaci szolgáltató és a Budapest Közút Zrt. együttműködésének köszönhetően a társaság üzemeltetésében lévő díjfizetés ellenében használható P+R parkolók a továbbiakban parkolócédula és készpénzes fizetés nélkül is használhatók. A parkolóba való behajtás, valamint a parkolás befejezésével a sorompón való kihajtás és a fizetés is a mobilapplikáción automatikusan történik a regisztrált bankkártyával.

 

A Parkl jóvoltából most egy hétig ingyenesen lehet kipróbálni az új rendszert: május 23. és május 29. között a Budapest Közút Zrt. által üzemeltett alábbi P+R parkolók díjmentesen használhatók az alkalmazással.

 

  • Örs vezér tere P+R
  • Pillangó utca P+R
  • Újpest-Városkapu P+R
  • KÖKI Terminál P+R
  • Kőbánya-Kispest P+R
  • Hűvösvölgy P1 P+R

 

Az ingyenes Parkl alkalmazás letölthető az App Store-ból és a Google Play Store-ból.

További információ: https://parkl.net/hu/

Az együttműködésnek köszönhetően növekedhet a P+R parkolók kihasználtsága, ráadásul az alkalmazással nemcsak egyszerűbbé, kényelmesebbé válik a parkolás, hanem a papírszemét mennyisége is csökkenthető.

 

Budapest Közút Zrt.

Parkl Digital Technologies Kft.

Budapesti Közlekedési Központ

Megosztás.
Megszakítás