csütörtök, július 18

Nyilvános a jövő évi kéményseprési sormunkaterv

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2023-as sormunkaterv

A katasztrófavédelem illetékességébe tartozó tizenhét megye és a főváros társasházainak felülvizsgálati terve letölthető a honlapról. A katasztrófavédelem kéményseprői a fővárosban és tizenhét megyében összesen 2724 településén látják el a kéményellenőrzési és tisztítási tevékenységet a lakosság körében.

A fővárost huszonhárom kerületre lebontva tartalmazza, a részletes sormunkaterv még az utcákat is jelöli, így mindenki pontosan tájékozódhat arról, hogy társasházi ingatlanában mikor várható a kéményseprő.

A tervezett sormunka keretében a szilárd tüzelésű berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők esetében évente, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények esetén kétévente ellenőriznek, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező.

Az egylakásos ingatlanokba (családi házak és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanok) nem megy kérés nélkül a kéményseprő, a kéményellenőrzés időpontját a lakásban élők választhatják meg. A magánszemélyek idén is a 1818-as számon igényelhetik a szolgáltatást, illetve online is megrendelhetik azt.

Megosztás.
Megszakítás