szerda, május 22

M3-as metró véleményezés

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mondja el véleményét az M3 metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbításával érintett területekre vonatkozó 4 db újpesti, kerületi építési szabályzat (KÉSZ) módosításával kapcsolatban

Ahogyan arról már korábban értesítettük Önöket a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKK Zrt. M3 metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbításához kapcsolódó munkák engedélyeztetési eljárásához elkészítette a terveket. Az elkészült tervek a 2. számú, Újpesti lakótelep, 5. számú, Újpest kertváros, 6. számú, Északi kertváros és 9. számú, Káposztásmegyer lakótelep városszerkezeti egységekre hatályos KÉSZ-ek módosítását tették szükségessé.

 

Az „M3 metró meghosszabbítása Káposztásmegyerig előkészítés projekt” célja az Újpesti és Káposztásmegyer lakótelep, Rákospalota kertváros térségei, valamint az újpesti kerületközpont, illetve a belváros közötti közvetlen, magas színvonalú kötöttpályás közösségi közlekedési kapcsolat kialakítása, a főváros északi agglomerációját kiszolgáló városi közforgalmú közlekedési fogadó övezet kialakítása, valamint az észak-pesti térség hatékony forgalomszervezésének kialakítása. A tervezési projekt fő eleme az M3 metróvonal északi meghosszabbításának tervi előkészítése, a tervezési célok komplex megvalósításával. A korábbi koncepciótervekhez képest a pontos műszaki tervezéssel a nyomvonal és a megállók kialakítása konkretizálásra került.

Újpest Önkormányzata a Fővárossal közösen elkészítette a KÉSZ módosítás tervanyagát.

A véleményeztetésre bocsájtott tervdokumentációk a honlapunkról az alábbi címen érhetők el:

https://ujpest.hu/foepiteszi-iroda/#1606389410535-c9e7720e-fe48

Értesítjük az érdeklődő újpesti lakosokat, a partnereket, hogy az elkészült tervanyagokat 2021. április 21. és május 9. között lehet véleményezni, a rendkívüli vészhelyzetre való tekintettel az előírásoknak megfelelően részben elektronikus formában. Véleményüket, észrevételeiket a foepitesz.iroda@ujpest.hu e-mail, illetve a 1041 Budapest István út 15. Főépítészi Iroda postai címen várjuk.

 

Az erről szóló hirdetményt a következő linkre kattintva tudja megnyitni:

https://ujpest.hu/kategoriak/hirdetmenyek/

Megosztás.
Megszakítás