szerda, május 22

Kórházat Újpestnek! – elkészült a megvalósíthatósági előtanulmány – véleményezze Ön is!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A megvalósíthatósági előtanulmány a cikkben érhető el.

Kórházat Újpestnek! – elkészült a megvalósíthatósági előtanulmány – véleményezze Ön is!

Újpest Önkormányzatának képviselő-testülete az önkormányzati választások után, 2019. november 28-án egyhangúlag mondott igent arra, hogy Újpestre kórház kell! Az akkor egyhangúan elfogadott indítvány szerint az első lépés egy megvalósíthatósági tanulmány, mely 2021. január végére el is készült.

A tanulmány egy 230 ágyas kórházzal számol. A 230 aktív ágy számára egy ún. „zöldmezős”, vagyis új, erre a célra építendő kórház tűnik leginkább megvalósíthatónak. Amennyiben ez a terv nyeri el a kormányzat tetszését, akkor 2021. év eleji árakon mérve a beruházás bruttó 15,1 milliárd forintból valósítható meg. A működtetés pedig évente 3,7 milliárd forintba kerülne.

Általános belgyógyászat 40 ágy
Endokrinológia 20 ágy
Kardiológia 20 ágy
Gasztroenterológia 20 ágy
Neurológia 30 ágy
Mátrix sebészet 60 ágy
Nőgyógyászat 30 ágy
Általános intenzív 10 ágy
ÖSSZESEN 230 ágy

 

Az új újpesti kórház nyilvánvalóan akkor valósulhat meg, ha az állam is fontosnak tartaná. Újpest Önkormányzata bízik abban, hogy előbb-utóbb a kormány számára is fontos beruházás lehet, mert valóban megalapozott és indokolt igény egy új kórház a kerületben, nem mellesleg tehermentesítené a most is leterhelt Honvédkórházat. A beruházási költségek pedig számos nagyberuházáshoz képest nem túl nagyok. Az önkormányzat ezzel a tanulmánnyal is szerette volna segíteni, jó irányba befolyásolni az állami döntéshozatalt.

Mondja el véleményét, küldje el észrevételeit a korhaz@ujpest.hu címre!

Újpest Önkormányzata

Megosztás.
Megszakítás