kedd, július 16

ANTITESTSZŰRÉS 60 ÉV FELETTI ÚJPESTI LAKOSOKNAK

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elindul az Antitestszűrés a 60 év feletti lakosoknak az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben

A Budapest Főváros Önkormányzata, Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata és az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet együttműködésének eredményeképp

több mint 1000, 60 évesnél idősebb újpesti lakos ingyenes, a koronavírus elleni védettségi szintet mérő teszt elvégzése indul el a héten.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma lecsengőben van, a védekezés és az ősszel esetlegesen kialakuló negyedik hullámra való felkészülés azonban elengedhetetlen. A világban terjedő delta variáns újabb megbetegedés-hullámot indíthat, ami – ahogy eddig is – elsősorban idős embertársainkat veszélyezteti. Biztonságuk érdekében a Budapest Főváros Önkormányzata kerületünkkel együttműködve ingyenes antitestszűrést végez, amelynek keretében 1050, 60 év feletti újpesti lakos ingyenes szűrésére nyílik lehetőség.

Jelentkezés menete

A tesztre 60 év feletti újpesti lakosok jelentkezhetnek személyesen, telefonon (06-1-696-0009), vagy az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet honlapján található online időpontfoglalás menü segítségével, amelyet az alábbi linken tudnak elérni: https://fonixweb.ujpestiszakrendelo.hu/.

A vérvételek minden nap 12-13 óra között történnek, az első foglalható időpont július 8-a, csütörtök.

A teszt elvégzéséhez szükséges a vizsgálatkérő nyomtatvány kitöltése, amely alább letölthető, valamint a helyszínen is kitölthetnek.

Vizsgálatkérő nyomtatvány letöltése

A tesztről

A felhasználásra kerülő ABBOTT SARS-CoV-2 IgG II Quant Assay teszttel kimutatható a koronavírus- fertőzés következtében termelődött ellenanyag szintje, illetve az oltások hatására kialakuló immunválasz is, a kapott vakcinától függetlenül. A teszt elvégzéséhez vénás vérvétel szükséges. Az eredményeket hivatalosan akkreditált labor állapítja meg és tölti fel az EESZT rendszerbe, ahol bárki ellenőrizheti saját eredményét.

Járványügyi intézkedések

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben továbbra is érvényesek a korábban meghozott járványügyi intézkedések, azaz a bejáratnál lévő kockázatellenőrző ponton minden páciens testhőmérséklete megmérésre kerül és 37 fok feletti hőmérséklet esetén nem engedhető be a páciens. Kötelező a maszk viselése és a 1,5-2 méteres távolságtartás.

Megosztás.
Megszakítás