vasárnap, december 4

Anyakönyvi kivonatok (születési, házassági, halotti bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló) kiállítása

2014. július 1-jétől a papíralapú anyakönyvi rendszert felváltotta az egész országra kiterjedő elektronikus anyakönyvi rendszer, amely feltöltése folyamatosan történik. Anyakönyvi kivonat ugyan bármelyik anyakönyvi hivatalban igényelhető, de annak kiállítása, ha az az elektronikus anyakönyvi rendszerben még nem szerepel, csak az anyakönyvi esemény helyén teljesíthető azonnal. Ilyen esetben a nem az anyakönyvi esemény (születés, házasságkötés, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése, haláleset) helyén igényelt anyakönyvi kivonat igénylésekor az anyakönyvvezető megkeresi az anyakönyvi esemény helye szerint illetékes anyakönyvvezetőt, aki a papíralapú anyakönyv alapján rögzíti az elektronikus anyakönyvbe az anyakönyvi eseményt. Ezután az anyakönyvi kivonat bármely anyakönyvi hivatalban kiállítható.

Amennyiben az anyakönyvi esemény helye Budapest 04. kerület, a papíralapú anyakönyv alapján elektronikus anyakönyvbe történő rögzítést az érintett ügyfél az anyakonyv@ujpest.hu e-mail címen kérhet a személyes adatai, valamint az esemény időpontjának a megadásával.

Amennyiben az anyakönyvi esemény helye NEM Budapest 04. kerület, a papíralapú anyakönyv alapján elektronikus anyakönyvbe történő rögzítést, úgy az esemény helye szerinti anyakönyvvezetőjével kell a kapcsolatot felvenni.

2013. március 1-je után nem jegyezhető be az anyakönyvbe a doktori cím. Az anyakönyvekben korábban bejegyzett doktori címek sem szerepeltethetőek az anyakönyvi kivonatokban.

Az anyakönyvi kivonat kiállítása illetékmentes.

Ügyintézési határidő: –

Az ügyfelet megillető jogokat és az ügyfelet terhelő kötelezettségeket az Általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény tartalmazza.

Vonatkozó jogszabályok:

Letölthető dokumentumok

Munkatársak

Merkwart Annamária
csoportvezető

Bácsi Diána
anyakönyvvezető

Badari Krisztina
anyakönyvvezető

Hortobágyi Noémi
anyakönyvvezető

Megszakítás