Ajánlott videóKörkép -3- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825579 alkalommal 6656897 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Civilek bővítik a tervet


Január óta zajlik az Újpest 2020 program keretein belül az újpesti Integrált Településfejlesztési Startégia (ITS) és a Településfejlesztési Koncepció (TK) előkészítése. A folyamatba, az Újpesti Párbeszédhez hasonlóan az újpesti civileket, vállalkozásokat, egyházakat és magánszemélyeket is bevonta az Önkormányzat. Sikerrel.Címkék:
Stratégia
Az elmúlt hetek során, mióta a hivatalos felhívás "elhangzott", megtartotta alakuló ülését mindhárom, az egyes szakterületek kidolgozásáért, elemzéséért és tervezéséért létrehozott munkacsoport. A gazdasági, humán és környezeti témákkal foglalkozó testületekbe a városi civileket, egyesületeket, vállalkozásokat, egyházakat hívták meg. Az újpesti magánszemélyek véleményét, észrevételeit e-mailben várták és várják továbbra is.

Az eddig beérkezett, szép számú észrevétel és javaslat döntően környezeti vonatkozású felvetéseket tartalmazott. Ezek közül kiemelkedően magas volt a közlekedéssel, közlekedésszervezéssel kapcsolatos javaslat, de érkeztek ötletek, kérdések a Szilas patak környékével, vagy - minden újpesti közös szívfájdalmával - a Tungival kapcsolatban is. A beérkezett levelek között kiemelkedően magas a fiatalok aránya, ami még nagyobb örömmel töltötte el a visszajelzések száma miatt egyébként is elégedett tervezőket.

A beérkezett javaslatokat a program koordinátorai továbbítják a tervezők felé, akik beépítik azokat az ITS és a TK munkaanyagaiba, és figyelembe veszik a célrendszer, az akcióterületek, illetve a fejlesztési irányok meghatározása során.

A munka azonban nem állt meg, sőt, még csak most kezdődik igazán. A szervezők ezért továbbra is várják a javaslatokat, észrevételeket újpesti magánszemélyektől, a lakosságtól a strategia@ujpest.hu e-mail címre. Azt kérik, írják meg, Önök mit fejlesztenének, javítanának Újpest környezeti, gazdasági, vagy humán infrastruktúráján. Erre a címre egyébként civli szervezetek, egyesületek, vállalkozások jelentkezését is várják, akik képviselőjük útján részt vennének a három munkacsoport tevékenységében.

Az elkészült elemzéseket , bővebb információkat, aktuális érdekességeket az ujpest.hu/strategia, vagy az Újpest 2020 Facebook oldalon ismerhetik meg az érdeklődők.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye