Ajánlott videóKörkép -4- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825581 alkalommal 6656899 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Mindenkit várnak


Az Újpest2020 projekt előkészítő fázisában, amely az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) és a Településfejlesztési Koncepció (TFK) kidolgozását jelenti, az önkormányzat már korábban kérte az újpesti közösségek, magánszemélyeket, hogy javaslataikkal, észrevételeikkel, ötleteikkel jelentkezzenek. Most a civil szervezetek, vállalkozások, egyházak bekapcsolódását várják a folyamatba.Címkék:
Stratégia
Csaknem 700 levelet küldött az újpesti önkormányzat az itt működő szervezetek, vállakozások részére, amiben arra kérik őket, hogy szakmai szempontjaikkal, véleményükkel, tudásukkal vegyenek részt Újpest közép- és hosszú távú fejlesztési irányainak megtervezésében. Ehhez nem kell mást tenniük, mint regisztrálni a strategia@ujpest.hu e-mail címen, és a jelentkezésükben megadni a szervezet, vállalkozás, egyház stb nevét, szakterületét, elérhetőségeit, és a képviselő személyét.

A munka szervezetté és hatékonnyá tétele érdekében három munkacsoportot hoztak ltére, amelyekhez a helyi szervezetek speciális tevékenységi köreiknek, szakirányuknak megfelelően csatlakozhatnak. A Humán ¬munkacsoport az oktatás, a kultúra, a sport és egészség terén, a Környezeti az épített és természetes környezetünk, és a közlekedés terén,  valamint a Gazdasági munkacsoport  pénzügyi, gazdálkodási, munkahelyteremtő és megtartó valamint vállalkozásfejlesztő beruházások terén várja a szakértő véleményeket, a helyi civilek, vállalkozók, egyházak képviselőit.

Az első munkacsoport megbeszélések várhatóan február 27. és március 14. között lesznek, amelyről a regisztrálók a megadott elérhetőségek valamelyikén (elsősorban e-mailben) meghívót kapnak. 

A szakmai egyeztetések témája minden munkacsoport esetében a helyzetértékelés és SWOT analízis készítés lesz. Ezek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a munkát megalapozott, jól felmért ismeretekre alapozva folytassák. A munkacsoportok következő feladata az előzetes célrendszer, az akcióterületek, fejlesztési elképzelések átbeszélése lesz, nyilván az első megbeszélések eredményeire alapozva.

Ezeken a találkozókon, a regisztrált szervezetek képviselőin kívül helyi szakemberek, és egy, a feladattal megbízott, külsős tervező cég munkatársai vesznek részt. Ők moderálják és vezetik majd az üléseket, amelyek természetesen nem valamiféle képzelt hierarchia alapján zajlanak le, hanem a szervezők szándéka szerint kötetlen, szakmai beszélgetések útján. A fő cél, hogy három "Újpest műhely" alakuljon ki az egyeztetések során, amelyekben nevükhöz méltóan eredményes műhelymunka folyik.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye