csütörtök, július 25

Polgármesteri köszöntő

Kedves újpestiek!

Visszavonhatatlanul itt a tavasz. A maga illataival, az érezhetően hosszabbodó nappalokkal, az egyre több napsütéssel.

A régieknek egy csodaszép szavuk volt erre: kikelet.

Ilyenkor, amikor végre egyre jobb érzéssel szabadulunk ki a négy fal közül, a közösségeink is erőre kapnak. Újpest is számos programmal készül, amelyek mindegyikében az a legfontosabb, hogy együtt lehetünk, kiléphetünk a hétköznapok kereteiből, mozoghatunk, próbára tehetjük magunkat.

A húsvét pedig azt is segíthet átélni, hogy nem vagyunk egyedül, mert van olyan rendezőelv a világban, amely szerint mindannyian lehetőséget kapunk az emberi lét beteljesülésére. Ez az üzenet a hívőknek és a nem hívőknek egyaránt erős kapaszkodót jelenthet. Ki-ki a maga szemlélete szerint, de kivétel nélkül mindenki megtalálhatja azt a jót, amit az élete középpontjába állíthat.

Az előttünk álló hónapok pedig amiatt is fontosak, mert hamarosan közvetlenül beleszólhatunk hazánk sorsának alakulásába. Fontos, hogy az európai közösségben milyen képet mutatunk magunkról, de az is, hogy a településeink milyen irányba haladhatnak tovább.

Kívánom Önöknek, hogy éljék meg a tavasz csodáját, erősítsék a közösségeiket és jókedvvel merítsenek a kikelet ajándékaiból!

Déri Tibor
polgármester
Budapest, IV. kerület

Megszakítás