szombat, szeptember 30

Polgármesteri köszöntő

Kedves újpesti polgártársam!

Itt a nyár, töltsünk együtt minél több értékes időt!

Évzárók, ballagások, érettségik, ponthatárok kihirdetése: mire ide eljutunk, már bőven benne járunk a nyárban. A családok életében mégis ezek azok az események, amelyek végképp lezárják a tanévet, illetve amelyek után valóban felhőtlenül elkezdődik a vakáció.

Persze most, hogy már túlvagyunk az első hőhullámon is, mindenki számára teljesen egyértelmű, hogy itt a nyár. Az utazások, a kikapcsolódás ideje jöhetne most, de a valóság az, hogy mindezt egyre nehezebben engedheti meg magának egy átlagos család. Az okokat nyilván mindenki pontosan tudja, nincs most itt arra szükség, hogy ezeket részletezzem.

Ezzel együtt a magunk valósága mégis az, hogy az élményekhez, az értékes időtöltéshez nem feltétlenül csak a pénzen keresztül vezet az út. A legfontosabb ugyanis a közösség. Elsősorban a család, de ott vannak a baráti társaságok, a szabadidős foglalatosságokon keresztül megismert emberek, de akár a lakóközösség is. Nézzünk szét, ismerjük fel, hogy ki mindenki van körülöttünk! Lehetünk ugyanis bármilyen gazdagok, de ha nincs kivel megosztani az időt, az élményeket, akkor semmit nem ér a jómód. És ugyanez fordítva is igaz: ha van kivel együtt részesülni akárcsak a legapróbb szépségekben is, máris ünneppé válik a pillanat!

A nyár mindig sok lehetőséget rejt magában, így több mód adódik arra, hogy a kikapcsolódást, a feltöltődést megtapasztaljuk. Szükség van rá, használjunk ki minden kínálkozó lehetőséget! Ehhez próbál Újpest városa is hozzájárulni a különböző programokkal, az Aktív Főtértől a Városnapokig.

Az előttünk álló hónapokra sok élményt, nevetést, együtt töltött időt kívánok!

Déri Tibor

polgármester
Budapest, IV. kerület

Megszakítás