Nem Nagy Dolog! - Újpest Önkormányzata minden eszközzel felveszi a harcot a kutyapiszok ellen. A Nem Nagy Dolog! akcióhoz bárki csatlakozhat és kiveheti részét Újpest tisztaságának megőrzésében. Együtt, a tisztább Újpestért!

Programjaink

A Mikulás szerint se nagy dolog!

A Közterület-felügyelet munkatársai a Nem Nagy Dolog! kampány keretein belül Mikulás alkalmából ajándékkal kedveskedtek azoknak a kutyásoknak, akik betartják az együttélés szabályait. Ne feledjük, télen is ügyelnünk kell a tisztaságra!

December első hetében az újpesti kutyások ajándékot osztogató közterület-felügyelőkkel találkozhattak városunk utcáin. Az Újpesti Közterület-felügyelet munkatársai az ünnepekhez közeledve, Mikulás alkalmából ajándékozták meg a felelősségteljes gazdikat. A járdákat, sétányokat elcsúfító, bosszúságot okozó kutyapiszok felszedése ősszel és télen is ugyanúgy feladata egy kutyatartónak. Azért mert nem látszik, még ott van! Hiába takarja el az avar, vagy a hó, a kutyapiszkot fel kell szedni.
Természetesen most sem a büntetés volt a cél, hanem a figyelmeztetés.

Az elmúlt években Újpesten jelentősen megnőtt a kutyafuttatók száma, így bőven akad hely, ahol póráz nélkül engedhetjük kedvenceinket. A Szilas Családi Park esetében különösen fontos, hogy a piknik park, a vizes játszótér, a KRESZ-park még véletlenül se szennyeződjön kutyapiszokkal. A kutyák számára szabad és tilos területeket egyértelmű táblák jelzik, ezeket a szabályokat a kutyájukat sétáltató gazdiknak kötelességük figyelembe venni. A közterület-felügyelők egész évben ellenőrzik a parkokat, tereket, és figyelmeztetik a kutyásokat a helyes magatartásra. Azok a gazdik, akik a figyelmeztetés ellenére sem tartják be a szabályokat, pénzbüntetésre számíthatnak.

DV.

2016.12.14
(forrás: ujpest.hu)

További hírek