Nem Nagy Dolog! - Újpest Önkormányzata minden eszközzel felveszi a harcot a kutyapiszok ellen. A Nem Nagy Dolog! akcióhoz bárki csatlakozhat és kiveheti részét Újpest tisztaságának megőrzésében. Együtt, a tisztább Újpestért!

Programjaink

Futás a Semseybe(n)!

Kezdődhet a várva várt szabadtéri futás a Semsey parkban! Húsvét után lekerülnek a futókört elkerítő kordonok, és nyugodtan róhatjuk a 343 méteres köröket. A hivatalos átadóra május 5-én várják az újpestieket.

Amióta elkezdődött a Semsey park teljes megújulása, a gyerekek az új játszóteret és sportpályát, a felnőttek pedig a futókört várták a legjobban. Először a kisebbek kívánsága teljesült, hamarosan pedig mindenki igazán boldog lehet. Napokon belül szakszerűen kialakított bokakímélő talajon futhatunk. Azért, hogy az egész park sokáig szép és igényes maradjon, mindenkinek tenni kell. Ha mindent rendeltetésszerűen használunk, és vigyázunk a játékok, a sporteszközök, a sportpálya, a futókör és a gyep épségére, akkor még hosszú-hosszú évekig büszkék lehetünk a mi Semsey parkunkra.

Ehhez fontos az is, hogy a gazdik tartsák be a kutyákra vonatkozó szabályokat. A Semsey park területén kizárólag a kutyafuttatóban engedjék szabadon kedvenceiket.

D V.


Póráz nélkül

A kutyásokat támogatandó, a Deák Ferenc utcai házak mögött, a Görgey út mentén hamarosan átadásra kerül a második újpesti szabad kutyapark, ahol a már harmadik éve létező és működő káposztásmegyeri Szilas Kutyaparkhoz hasonlóan a kutyák gazdáik felügyelete mellett szabadon szaladgálhatnak. A szabályokat persze itt is be kell tartani, de a legfontosabb, hogy a felelős gazdik mindig, mindenhol felszedik kedvencük után a kutyapiszkot, hiszen ez Nem Nagy Dolog!

2017.04.14
(forrás: ujpest.hu)

További hírek