Megismerni és megérteni a látássérültek világát

Február 21-én a Viola oviban tartottak érzékenyítő foglalkozást a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete munkatársai.

Megismerni és megérteni a látássérültek világát kép

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete, az Újpesti Kulturális Központtal együttműködve, rendszeresen szervez szemléletformáló programokat városunk óvodáiban és iskoláiban. A foglalkozások célja, hogy a gyerekeket még egészen kicsi korban hozzászoktassák a látássérültekkel való együttéléshez, megtanítsák nekik, hogy nem kell félni tőlük, és megismerjék a kapcsolatteremtés és a segítségnyújtás lehetséges formáit.

A programsorozat februárban a Viola utcai óvodában folytatódott. A foglalkozás beszélgetéssel indult, majd interaktív játékokon keresztül a kicsik megismerhették a segítségnyújtás módjait, a fehérbotos közlekedést, a Braille írást, és kipróbálhattak olyan játékokat is, amelyekkel a teljesen jól látók éppen úgy tudnak játszani, mint a látássérült gyerekek. Az ovisok végig nyitottan és érdeklődve követték az előadást, a foglalkozás az ő kérdéseikkel zárult, amelyből mindenki örömére nagyon sok volt.

UN