Berki Krisztián ősszel versenyez ismét

Berki Krisztián, az UTE olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásza szeptemberi vállműtéte után a közelmúltban megkezdte az erősítő edzéseket, és tervei szerint ősszel ismét versenyezne.

Berki Krisztián ősszel versenyez ismét kép

A lólengés-specialista elmondta, fontos számára, hogy a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs versenyeit el tudja kezdeni, amelyek a novemberi, cottbusi világkupa-fordulóval indulnak. Krisztián reményét fejezte ki, hogy már októberben, a dohai világbajnokságon is részt vehet. – Számomra a legfontosabb, hogy Tokióra meglegyen a kvótám, és oda már egy tökéletes gyakorlattal érkezzek – nyilatkozta az olimpiai bajnok. – Tavaly ősszel, nem sokkal az operációm után kezdtem a rehabilitációt, amellyel továbbra is jó ütemben haladok. Szerencsére a vállam elég jól reagál a gyógytornára és az erősítésekre, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok, mert eddig minden rendben van – fogalmazott.

Berki hozzátette, még vannak úgynevezett „befagyott részei” a vállának, ezeket próbálják nyújtani és kilazítani. Kisebb súlyzókkal már tréningezhet, de olyan gyakorlatokat egyelőre nem végezhet, amelyek teljes testsúllyal terhelnék a vállát.

– Nagyon örülök annak, hogy már egyre többet tudok támaszkodni, ami a lólengésben elengedhetetlen. Edzőmmel, Kovács Istvánnal úgy tervezzük, hogy márciustól már elindulhatnak a lovas terhelések is, de siettetni nem fogunk semmit, hiszen a végső szót úgyis a vállam mondja ki – mondta Berki.