Az összefogás eredménye

Ahogy arról már az Újpesti Napló november 23-i lapszámában is beszámoltunk, hatmilliárd forint kormányzati támogatást kapott városunk és az Újpesti Torna Egylet. Őze István, az UTE klubigazgatója szerint az eredményesség a klub és az önkormányzat szoros és sikeres együttműködésének köszönhető.

Az összefogás eredménye kép

- Célzottan Újpestre ilyen mértékű állami támogatás még nem érkezett. Mit gondol, minek köszönhető, hogy most ilyen eredménnyel zárult a pályázat, és ennyi minden megújulhat városunkban?
- Az Újpesti Torna Egylet és Újpest Önkormányzata 2010 óta nagyon szoros együttműködésben dolgozik, ez a jelenlegi támogatás pedig egyértelműen ennek a közös munkának az eredménye. A fejlődés és az előrelépés egy folyamat, egy olyan folyamat, ami csak összefogással működik. Az UTE és az önkormányzat minden területen teljes együttműködéssel halad előre.

- Ennél a pályázatnál mi volt a legfontosabb közös feladat?
- A támogatásnak van egy olyan része is, ami egyértelműen városfejlesztésnek nevezhető, méghozzá a Duna-part megnyitása. Fontos volt egyeztetni és összefésülni a sport- és városfejlesztési programokat, továbbá fontos volt, hogy mindenki a saját területét a lehető legeredményesebben dolgozza ki.

- Vannak már kész tervek, sőt a legtöbb helyen már el is kezdődtek a munkálatok, és vannak még tervezés előtt álló részek is. Hogyan kell ezt elképzelni, mit jelent ez pontosan?
A támogatás alapvetően két részre osztható. Az egyik része az, amit azonnal megkapunk, tehát, amit megszavazott a kormány. A másik része pedig az előkészítő folyamatokra kapott összeg. Ebben a részben szerepel például a Duna-part megújulása is, aminek kiviteli terveit jövő év őszéig kell bemutatni a kormánynak.

A Megyeri úti területen teljesen megújul a központi irodaház, amelynek többek között vízvezetékrendszere, illetve a kazánháza is elavult. Szintén felújítják a boksz- és birkózócsarnokot. A jégcsarnok új tetőszigetelést kap, aminek köszönhetően jelentősen csökkenhetnek majd a fűtési költségek. A kazánház elavult, ezért lebontják, és kiszolgálóműhely épül a helyén.
A Szilágyi út - Tábor utca területen jég- és curlingcsarnok épül, és meghosszabbítják az atlétikai pálya futófolyosóját.
A jövőben egy versenyuszodával bővül a Megyeri úti területet, valamint egy Nemzeti Karate Akadémia létrehozása is szerepel az elképzelésekben. Tervezik a Duna-part újpesti szakaszának megnyitását is a nagyközönség előtt, valamint egy új kajak-kenu telep létrehozását is.