Hétvégi Matiné(k) Újpesten

A Kispárna Mese Zenekar előadásával kezdődött a Hétvégi Matiné rendezvénysorozat az Újpesti Kulturális Központ szervezésében. A Kispárna Mesét október 7-én nézhették meg a gyerekek a Polgár Centrumban. A közkedvelt gyerekszínházi bemutatók sorozata egész ősszel folytatódik.

Hétvégi Matiné(k) Újpesten kép

 A Hétvégi Matiné következő bemutatója október 14-én, szombaton délután 15 órától lesz az Inversedance Fodor Zoltán Társulat előadásában. A Vackor kalandjai című gyermek táncjáték Kormos István egyik legkedveltebb meséjét dolgozza fel. Vackor alakja elevenedik meg a színpadon, hogy kedves és humoros utazásra invitáljon gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A mese közben a zenetörténet legismertebb klasszikusai is felcsendülnek, hogy dallamaikkal játékosan ismerkedhessenek meg a legkisebbek is.
November 11-én, szombaton 15 órától egy klasszikus mese kerül színpadra. A Turay Ida Színház mutatja be a gyerekeknek a Pinokkió című mesejátékot.
Az őszi Hétvégi Matiné programsorozatot november 18-án, szombaton 15 órától a Meseerdő Bábszínház előadása zárja. A Brumi Maci Születésnapja című zenés bábjátéknak a Polgár Centrum ad otthont.
(te)