UPSTYLE

Így készül a stílus

Már bemutattuk a legmenőbb újpesti márka két arcát, Olajos Martinát és Kovács Bálintot, illetve a fotóst, Szilvásy Tibort. De hogyan lett pontosan a tervekből valóság? Az UPSTYLE kivitelezőjével, a Creals ügyvezetőjével, Nagy Endrével beszélgettünk.

UPSTYLE kép

 – Hogy indult a Creals?
– Szüleim révén gyermekkorom óta láttam, hogy milyen egy nyomdaipari cég és a vállalkozói élet. Édesanyám felismerte, hogy van ehhez a szakmához tehetségem, és 2011 karácsonyára a céget kaptam tőle ajándékba. Így indultunk el. Attól vagyunk egyediek, hogy prémium minőségben hímezzük az egy darabos megrendeléseket is, nagyobb megrendeléseknél pedig a teljes tervezési és kivitelezési folyamatot kézben tartjuk, egészen a csomagolásig. – Mit gondolsz az UPSTYLE-kezdeményezésről? Hogyan illeszkedik a profilotokba? – Teljes mértékben illeszkedik. Imádtuk az első megbeszéléstől a kivitelezésig ezt a projektet. Pont ilyen és ehhez hasonló újdonságokkal, merész ötletekkel szeretünk foglalkozni. Nagyon jó dolog, hogy Újpestnek sikerült kilépni a sablonból és megkockáztatott egy merészebb kollekciót, és még jobb, hogy sikeres.

– Milyen kihívásokat jelentett a márka termékeinek kivitelezése?
– A korábbi tapasztalatokra hagyatkoztunk, de elég nagy kihívást jelentett, mivel nagyon sok fazont és mintát kellett elkészíteni. Nagy örömünkre a Creals tanácsait is elfogadták az UPSTYLE megálmodói, így 3D szitát és általunk kedvelt fazonokat is használhattunk a kollekcióban.
– Mikor lennél elégedett a kezdeményezéssel? Mik a célok?
– Ami a célokat illeti, szép lenne, ha igazi streetwear márkaként is megállná helyét a piacon, de mindig előtérbe helyezve az újpestiséget. Én Újpesten születtem és itt is nőttem fel. Ez az én városom, az én negyedem. Természetesen Újpest-szurkoló vagyok, és ha tehetem, járok is a meccsekre. A munka és a párom miatt beköltöztem a belvárosba, de tervben van, hogy újra Újpesten lakjunk. Minden héten többször megyek haza, és örülök, hogy ilyen szépen újul meg a város.