Argentin válogatott játékosokkal erősített a röplabdacsapat

Augusztus utolsó napjaiban vált hivatalossá, hogy Horatio Bastit vezetőedző után két újabb argentin játékossal bővül az UTE csapata. Lila-fehérben folytatja pályafutását Camila Hiruela és Priscila Bosio, akikkel a tréner még júliusban, Horvátországban találkozott személyesen is.

Argentin válogatott játékosokkal erősített a röplabdacsapat kép

Camila Hiruela 1997. február elsején született, és nem csak a teremben, de az igen látványos strandröplabdában is megcsillogtatta tudását, hiszen Argentína színeiben részt vett Kínában az Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Camilát 2013-ban megválasztották csapata, a Sociedad Espanola legjobb játékosának, aminek eredményeképpen kijutott a Thaiföldi U18-as világbajnokságra. 2016-ban a Pán- Amerika Kupán is pályára lépett, majd csapatot váltott, és a River Plate együttesében folytatta a pályafutását. Az argentin együttestől igazolt Újpestre.
– Nagyon boldog vagyok a váltás miatt, ez egy nagy lehetőség a karrieremben – nyilatkozta. – Argentínán kívül ez lesz az első szezonom, tehát nem csoda, hogy izgalommal várom a magyar bajnokságot. Örömmel jöttem Újpestre, bízom benne, hogy teljesítményemmel hozzá tudom segíteni a klubot egy nagyszerű eredmény eléréséhez. Camila Hiruela jelenleg még az U23-as szlovéniai világbajnokságra készül a korosztályos argentin válogatottal, majd a felnőtt keret kihirdetésétől függően dől el, hogy mikor érkezik Újpestre. A másik új szerzemény, Priscila Bosio szélső ütő játékos. Fiatal kora ellenére (22 éves, a szerk.) már tízszeres argentin válogatottnak mondhatja magát.
– Akárcsak Camila, én is úgy gondolom, nagy lehetőség előtt állok, hiszen nekem is ez lesz az első csapatom Argentínán kívül. Izgatottan várom, hogy egy másik országban is megmutathassam a tudásomat. Egyelőre nem sokat tudok a magyar csapatokról, de azzal tisztában vagyok, hogy a válogatott remek eredményt ért el az elmúlt időszakban.