Magyarország értékei egy helyen

Szeptember 9-én Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, valamint az NMI Művelődési Intézet együttműködésében, több ágazat összefogásával valósul meg a III. Magyar Értékek Napja.

Magyarország értékei egy helyen kép

Az egész napos rendezvényen a Kárpát-medence szellemi és tárgyi kulturális örökségének legjavával találkozhatnak az érdeklődők. A programokon hazánk tizenkilenc megyéje, valamint a Kárpát-medencei magyarság szervezetei mutatják meg nemzeti kultúránk legféltettebb kincseit, hagyományainkat és a térség népzenei örökségét.

A helyszínen honi és külhoni értéktár-kiállítások, viseletbemutatók, népi mesterségekhez kötődő kézműves-foglalkozások várják a látogatókat, a színpadon pedig kiemelkedő eredményt elért hazai és határon túli amatőr művészeti csoportok mutatkoznak be. A gyerekek és a játékos kedvű felnőttek a magyar értékek és hungarikumok játszóházában játékos formában ismerkedhetnek a magyarság csúcsteljesítményeivel, és részt vehetnek az értékünnephez kapcsolódó pecsétgyűjtő játékon is.

A teljes program ingyenesen látogatható!

D.V.