Véleményezni lehet a metrópótlási tervet

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetésre bocsátja a 3-as metróvonal felújításának első üteme idejére kidolgozott forgalmi rendet bemutató mobilitási tervét.

Véleményezni lehet a metrópótlási tervet kép

 A metrópótlás az északi szakaszon 2017. november elejétől várhatóan egy évig tart, ekkor a szerelvények csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között járnak majd. Újpest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni. Esténként és hétvégéken a metró helyett annak teljes vonalán pótlóbusz jár.

A metró pótlására a BKK lakónegyedekre lebontott, részletes közlekedési tervet dolgozott ki, melyet a BKK oldalán lehet megnézni. A tervre szeptember 4-től 17-én éjfélig várják az észrevételeket, hozzászólásokat. Ígérete szerint a BKK a beérkezett javaslatokat a terv véglegesítésekor figyelembe veszi.
Közölték, a metrópótlás miatt nő majd az utazási idő, esetenként több átszállásra lesz szükség, ezért az érintettek türelmét kérik. A metróvonal infrastruktúra-felújításának célja, hogy elkészültével az utasok kényelmesebben, megújult állomásokon és vonalon keresztül, felújított metrószerelvényeken, utazhassanak