Megújul a Rózsaliget köz is

Ismét városunk egyik nagy közösségi tere újul meg. Augusztus 7-én a Rózsaliget közben kezdődtek felújítási munkálatok. Pár hónapon belül rá sem lehet majd ismerni a parkra.

Megújul a Rózsaliget köz is kép

 – A most indult, teljes körű felújítás során új pihenőkert épül a Rózsa u. 48. sz. mögötti területen a vadgesztenyefák mellett, sakkasztalokkal, kerti ülőkékkel, díszes virágágyással. Megújul a teljes zöldfelület, új padokat, pingpongasztalokat helyezünk ki, és a parki sétányok régi, kopott burkolatát is újakra cseréljük. Átépítjük a játszótereket, a megújult Semsey parkhoz hasonlóan baba-mama hintát szerelünk fel, segítve ezzel a közös játékot. A közbiztonság javítása érdekében a közvilágítást is fejlesztjük – mondja dr. Molnár Szabolcs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője. – A környezettudatosságot szem előtt tartva a locsolás fúrt kutakból történik majd, ezen kívül pedig új, a régieknél nagyobb hulladékgyűjtő edények kihelyezésével szeretnénk a közterületeken eldobált szemét mennyiségét csökkenteni – hangsúlyozza az alpolgármester.

Az elmúlt években számos közterület, park és játszótér újult meg. Egyre színesebb, modernebb és sokrétűbb szabadtéri programokkal vár minket Újpest, ahol jó élni.