Budapesttel ismerkedtek erdélyi vendégeink

Június 28-án, szerdán Újpest testvértelepüléséről, Csíkszentgyörgyről érkeztek diákok és tanárok Újpest Önkormányzatának velencei táborába. Egyhetes látogatásuk alatt strandoltak, ellátogattak a pákozdi csata helyszínére, és kaptak egy kis ízelítőt Újpestből és Budapestből is.

Budapesttel ismerkedtek erdélyi vendégeink kép

A Székelyföldről érkezett csoport csütörtökön a Velencei-tónál strandolt, pénteken Újpest nevezetességeivel ismerkedtek: a Városházával, az Egek Királynéja Főplébániatemplommal, a Szent István térrel, a Szusza Ferenc Stadionnal és a Víztoronnyal. Hétvégén Székesfehérvárra és Pákozdra látogattak, hétfőn pedig Budapestből kaptak egy kis ízelítőt.

A látogatás utolsó napja a Tarzan™ Parkban indult. Kétórás játék és pancsolás után a Kakukk Vendéglőben ebédelt a csoport, majd a Hősök terén folytatódott a program. Megismerték a tér történetét, a Vajdahunyad várát, majd a sétát egy közös fagyizás koronázta.

A délutáni program is sűrű volt, négy órakor indult a sétahajó a Vígadó térről, majd hat órától várták a csoportot a Parlamentben.

Júliusban újpesti diákok és tanárok látogatnak majd Csíkszentgyörgyre.

– Hihetetlen, mennyi élmény ért minket ezalatt a pár nap alatt – mondta Martali Zsuzsanna pedagógus, a gyerekek egyik kísérője. – Csodálatos helyeken jártunk. Igyekszünk majd mi is hasonlóan jó élményeket adni újpesti vendégeinknek.


Újpest és Csíkszentgyörgy 2016 júliusa óta testvértelepülés. A testvérvárosi megállapodás rendkívül sok lehetőséget ad a két település együttműködésére. Kulturális és turisztikai szempontból is sok kapu nyílt ki.A program a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.