Így kerek a világ

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezték az Így kerek a világ elnevezésű esélyegyenlőségi napot az Ady Endre Művelődési Ház színháztermében.

Így kerek a világ  kép

Az egész napos program hagyományosan a gyerekek műveiből készült kiállítás megnyitójával indult, majd dr. Zsigmond Barna Pál városunk társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. A köszöntő után a Vakok és Gyengénlátók Közép- magyarországi Regionális Egyesületének érzékenyítő programja következett. A program folytatásaként a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyesület műsorát láthatták a vendégek, majd egy rövid szünet után zenés, táncos műsorral zárult a program.

A Cri Du Chat Baráti Társaság 2015 ősze óta szervez programokat az Ady Endre Művelődési Házban az Újpesti Kulturális Központ támogatásával. Az előadásoknak az az alapvető céljuk, hogy fogyatékossággal élő gyereket nevelő szülők kikapcsolódjanak, illetve a sérültséggel élők akadálymentesen tudjanak részt venni kulturális programokon. Gyerekfelügyeletet biztosítanak az esti előadásoknál, és tartanak teljesen akadálymentesített műsort is, jelnyelvi tolmáccsal és audionarrációval.