Frizura gyerekeknek mosolyért

Különleges gyermeknapot tartott az Újpesti Torna Egylet atlétikai stadionjában a Frizura Gyerekeknek Mosolyért Mozgalom.

Frizura gyerekeknek mosolyért  kép

A csoport Lázók Ágnes kezdeményezésére jött létre 2016-ban, miután fodrászként besegített egy gyermekotthonban. Akkor jutott eszébe, hogy elindítsa egy olyan mozgalom létrejöttét, melynek segítségével a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményeiben élő gyermekek arcára csalhatnának mosolyt azzal, hogy új, divatos frizurát készítenek nekik, vagy olyan programokat szerveznek számukra, melyekre amúgy nem jutnának el.

A mozgalmat és a mai gyermeknapot is felkarolta a Golgota Keresztény Gyülekezet, segítettek a szervezésben, az UTE pályára érkező közel 800 fővárosi és vidéki gyermeket a Golgota Dicsőítő Csoport zenekar fogadta. Egyszerre 50 fodrász serénykedett a pályán felállított sátrakban, igazította a gyerekek séróját. A Magyar Honvédség helikoptere a kicsik legnagyobb ámulatára az ő kedvükért szállt le a szomszédos pályán, de be lehetett ülni tűzoltókocsiba, rendőrautóba is.


A késő délutánig tartó rendezvényen többek közt olyan sztárok léptek fel, mint Oláh Gergő, Curtis, Fatima, a Hip-Hop Boys, Polyák Lilla, Vincze Lilla és Dóka Attila, Krizbai Teca, GWM, Burai Krisztián, Valamint Barlein Zsolt Hip-hop braek dance bajnok. Újpest Önkormányzata is támogatta a különleges gyermeknapot, többek közt a nagyszínpadot biztosította a rendezvény lebonyolításához, az Újpesti Torna Egylet pedig az önkormányzat tulajdonában, az UTE kezelésében lévő atlétikai stadiont bocsátotta az ünneplő gyermekek rendelkezésére.