Gépkocsifeltörőt értek tetten az újpesti rendőrök

A rendőrök portyaszolgálatot láttak el, amikor felfigyeltek az elkövetőre.

Gépkocsifeltörőt értek tetten az újpesti rendőrök kép

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat D. Géza 28 éves budapesti lakossal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az újpesti rendőrök 2017. április 10-én 22 óra körül a Budapest IV., Zsilip utca környékén befejezték egy korábbi bűncselekmény helyszíni szemléjét, majd portyaszolgálatra indultak a kerületben, amikor felfigyeltek egy parkoló autó mellett álló férfira.

Miután D. Géza észrevette a rendőröket, megpróbált elfutni előlük, de utolérték és elfogták. A férfi ruházatának átkutatásakor előkerült egy francia feliratú szivardoboz, amit korábban egy autóból lopott el.

A rendőrök visszakísérték a férfit a gépkocsihoz, és megállapították, hogy D. Géza egy kővel betörte a francia felségjelzésű autó hátsó ablakát, majd átkutatta, és ellopta a – nála talált – szivardobozt.

A nyomozók a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága)