Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9967277 alkalommal 6762697 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Rendőrségi akciósorozattal a gyorshajtók ellen


Rendszeres bejelentések nyomán a polgármester javaslatára rendőrségi akciósorozat indult július 25-én péntektől, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat Káposztásmegyeren, és megakadályozzák az illegális versenyeket. A cél a lakók nyugalma és a bűnmegelőző jelleg, amit már az első két hétvége számadatai is igazolnak.Címkék:
Wintermantel Zsolt
Dr. Terdik Tamás alezredes, Újpest rendőrkapitánya azt mondta, a pénteki–szombati napokon tartandó akciósorozatot az indokolja, hogy több lakossági bejelentést kaptak éjszaka nagy sebességgel közlekedő gyorshajtókról, akik szándékosan az éjjeli órákban száguldoznak, emellett felmerült az illegális versenyek gyanúja is. Wintermantel Zsolt e jelzések nyomán kezdeményezte, hogy az újpesti rendőrség a jelenleginél hatékonyabban lépjen fel a szabályszegőkkel szemben, és ehhez akár a jelenlegi támogatáson felül további segítséget ad az önkormányzat.

A rendőrkapitány visszautalt rá: a Megyeri út, Íves utca – Óceánárok utca – M0-s bevezető szakaszán tapasztalható jelenség ellen már a Százan Újpestért akcióban is sikeresen felléptek (különös figyelmet fordítva az átalakított járművekre és a közlekedési előírásokra; az eredményekről korábban beszámoltunk).

A hétről hétre megtartandó akció első két hetében 64 rendőr 256 órában, és 44 polgárőr 136 órában teljesített szolgálatot, amely során az egyenruhások péntek és szombat éjjelente voltak kint a közterületen. A jelenlét célja az, hogy száműzze Káposztásmegyerről az illegálisan gyorsulni vágyókat, és biztosítsa a lakók nyugalmát. Ez utóbbit tíz rendőrautóval és két motoros járőrrel biztosítják, és az első két hétvége pedig máris meghozta a „kitelepülés” sikerét. A rendőrök négy éjszaka leforgása alatt két bűnelkövetőt fogtak, nyolc főt állítottak elő, további nyolc ellen szabálysértés miatt tettek feljelentést, huszonöt esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőri jelenlétet jól mutatja az is, hogy a közterületi szolgálat során összesen négyszáz főt igazoltattak és 530(!) járművet ellenőriztek. A gépjármű-ellenőrzésekre főként a közlekedéssel kapcsolatos kihágás miatt került sor. Az ellenőrzések során ittas vezetőt is kiszűrtek, de olyan személyt is, aki a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt tartott magánál.
Az akció most hétvégén tovább folytatódik.

M. Orbán AndrásBele se kezdjenek!


Dr. Terdik Tamás felhívta a figyelmet: jelenlétükkel nem megfékezni szeretnék a tilosban járókat, hanem azt akarják elérni, hogy bele se kezdjenek abba, amit kiterveltek. A rendőri akció előre meghatározott ideig zajlik, a tapasztalatok függvényében döntenek a folytatásról (a teljes időszak eredményeiről szintén beszámolunk). A kint szolgáló rendőröket természetesen nemcsak közlekedéssel kapcsolatos panaszokkal kereshetik meg az ott lakók, hanem bármivel fordulhatnak hozzájuk. Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye