Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9967269 alkalommal 6762691 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Homokszobrászok találkozója


Szombaton délután a Szent István téri játéktérre várták azokat a gyermekeket, akik beneveztek az idei nyár homokszobrászversenyére. A Wintermantel Zsolt fővédnökletével zajló eseményre a 6-10 éves korosztályból tizenketten, a 11-14 éves korúak mezőnyében ketten versenyeztek.Címkék:
Bajnok Terasz
Wintermantel Zsolt
 A sportszervezők mértani pontossággal osztották fel a gyerkőcök között az óriáshomokozó előre elegyengetett aranyszínű felületét, majd lapátot, vödröt, gereblyét kaptak a gyerekek és megkezdődhetett a formázás, s a verseny. Az alkotásoknál semmi megkötést nem tett a zsűri, a gyermeki leleményességé és a kivitelezésé volt a főszerep. A művek elkészültét a közeli vízvételi lehetőség is segítette.

Az alkotásra szánt egy órányi idő elegendő volt, a legtöbben a magyarországi várak kicsinyített mását formálták meg, készültek négy és többtornyú épületek, bástyák, kerek és szögletes kupolák, vizesárokkal, híddal körülvett erődítmények. De természetesen néhány állatot formázó alkotást is megcsodálhatott a szép számú érdeklődő. (Mint később kiderült, a győztesek egyetlen kishölgy versenyzője teknősbékát öntött formába) Az öt tagú zsűri valamennyi művet egyenként pontozott és rangsorolt is. A dobogós helyezettek az elismeréseket és a névre szóló okleveleket négy óra után néhány perccel a Bajnok Terasz közönsége előtt vették át Wintermantel Zsolttól kézfogás és gratuláció kíséretében.

A homokszobrászverseny v égeredménye:

6-10 évesek kategóriájában:
I. Molnár Ádám
II. Kállai Flórián
III. Mikus Sebastian

11-14 évesek kategóriájában a két versenyző osztozott a díjakon:
I. Szilvási Evelin
II. Kovács Balázs Olivér

Gratulálunk!

B.K.
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye