Ajánlott videóKörkép -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9967930 alkalommal 6763130 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Vidéki pillanatok újpesti gyerekeknek


Szikrázó nyári napsütésben látogatott hétfőn Őrbottyánba az Újpesti Cseriti által támogatott nehéz sorsú diákok egy csoportja. A gyerekeket több óra hancúrozás várta a jó levegőn, lovaglással, állatsimogatással, majd aztán finom ebéddel.Címkék:
Cseriti
GALÉRIA

Tavasszal új kulturális programsorozatot indított útjára gyerekek részére az Újpesti Cseriti. A változatos, színes sorozatban színházi és bábszínházi előadások, koncertek, kirándulások, múzeumlátogatások szerepelnek. Ezúttal hétfőn Őrbottyánba látogatott el negyven nehéz sorsú iskolás, gyermekvédelmi felügyelőik kíséretében.

Szemet nyugtató, friss, zöld fű, jó levegő, háziállatok. Ennél több talán nem is kell egy hangulatos kiránduláshoz! Az Újpest különböző iskoláiból érkezett diákok mangalicát etettek, tehenet, lovat simogattak, lovagoltak, eközben pedig izgalmas előadásokat hallhattak a magyar állatfajokról.

– A mai kirándulás is bizonyítja, mennyire jó célokra fordítódik az a támogatás, amelyet Újpest közössége ad össze, hogy ezeknek a gyerekeknek ehhez hasonlóan színvonalas programokat tudjon biztosítani. A mai helyszín egyébként egy családi vállalkozásként üzemelő lovastanya, amely egyebek mellett arról nevezetes, hogy az iskolások városházi látogatását megkoronázó kakaózáshoz is ők biztosítják a finom és minőségi tejet – mesélte Wintermantel Zsolt, aki maga is részt vett a kiránduláson.
A polgármester úgy látja: ezeknek a gyerekeknek panelházakból érkezett városiként is meg kell tapasztalniuk a vidéki életet, ki kell próbálniuk a lovaglást, meg kell ismerkedniük azokkal az állatokkal, amelyeket általában már csak feldolgozva láthatnak a konyhában.

A kirándulást egy finom ebéd, jelesül paprikás krumpli zárta, amelyet a jó levegőn töltött többórás mozgásnak köszönhetően pillanatok alatt eltüntettek a gyerekek. A következő hetekben, hónapokban is tovább folytatódik a nehéz sorsú gyerekeknek szervezett programsorozat. Legközelebb, a jövő héten ismét Őrbottyánba látogathat el egy újabb csapat gyerek.

G. R.


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye