Ajánlott videóKörkép -1- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9822770 alkalommal 6654827 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Boldogság kupakokból

Nóriék átvehették a Cseriti adományait


Újpest ismét jelesre vizsgázott öszszefogásból. Szerda délelőtt a Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban vehette át Nóri, a mozgássérült kislány és családja az újpestiek segítségével az elmúlt hónapokban összegyűjtött, tanulásához nélkülözhetetlen laptopot az Újpesti Cserititől. Ezt követően a négygyerekes család megkapta a házigazda "károlyisok" jelentős mennyiségű adománycsomagját is.Címkék:
Cseriti
 Az Újpesti Cseriti szervezésének, de főként az újpestiek segítőkészségének köszönhetően mindöszsze néhány hónap alatt összejött a megfelelő menynyiségű pénzösszeg, amelynek segítségével megvásárolhatták Nórinak, a mozgássérült kislánynak a tanulásához szükséges laptopot, amelyre hónapok óta gyűjtöttek helyben kicsik és nagyok. A kislány és családja április 16-án vehette át az új eszközt az Újpesti Cseriti munkatársaitól.

- Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam a laptopot. Sokat fog segíteni a tanulásban, de másra is tudom majd használni. Filmet is tudok rajta nézni, és apa is megígérte, hogy vesz rá nekem zenéket - meséli a mozgásában jelentősen korlátozott tizenkét éves Nóri, miközben boldogan szorítja magához a frissen átvett készüléket.

Az Újpesti Cseritivel közös akcióban ismét jelentős mennyiségű adománycsomagot gyűjtöttek öszsze a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium diákjai Nórinak és családjának.

- Végigjártunk minden osztályt, plakátot helyeztünk ki, és az iskolarádióban Nóri állapotát és a család helyzetét mutattuk be, kérve diáktársaink segítségét. Úgy látszik, a szeretetnek nincs határa: a többségében tartós élelmiszerekből álló felajánláshoz kivétel nélkül mindenki hozzájárult, ki kisebb, ki nagyobb mértékben támogatta - fogalmazott a gyűjtés fő szervezője, 11. évfolyamos Balla Barbara, akit nemrégiben Újpest diákpolgármesterének választottak.

A csomagok lisztet, száraztésztát, konzervet, étolajat, csokoládét, mosószert és sok hasznos egyebet tartalmaztak. A "károlyisok" az adományok mellett kétzsáknyi kupakkal is segítették a további nemes célokat, így a Nórit mozgásában segítő terápia folytatását.

- Lehet, hogy másnak kis dolognak tűnik, de nekünk hatalmas segítség mindegyik adomány. A laptop Nóri tanulását segíti, a tartós élelmiszercsomag is nagyon jól jön, hiszen nagy a család, négy gyerekünk van - mondta meghatottan az édesapa az ajándékok átvételét követően. G.R.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye