Ajánlott videóKörkép extra (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9822766 alkalommal 6654825 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tavaszváró koncert torkos csütörtökkel


Kulturális programsorozatot indított gyerekek részére az Újpesti Cseriti, amely március 6-án, csütörtökön, az Ifjúsági Ház színháztermében a Kiss Kata Zenekar koncertjével vette kezdetét. Torkos csütörtök lévén az iskolásokat a koncert után bőséges uzsonna várta.Címkék:
Cseriti
Csütörtökön délután vidám dallamok szűrődtek ki az Újpesti Ifjúsági Ház színházterméből. Háromszáz torokból egyszerre csendült fel a jól ismert Tavaszi szél vizet áraszt népdal dallama. A műsor annak az Újpesti Cseriti által támogatott programsorozatnak a nyitánya, amellyel az önkormányzat jótékonysági szervezete a nehézsorsú gyerekeknek szeretne kedvezni.

A tavaszváró dallam után a Cseriti korábbi ünnepségéről már jól ismert Kiss Kata Zenekar tovább fokozta a hangulatot. A háromszáz kisgyerek hol szellőként hajladozott, hol énekelt, hol pedig táncházi hangulatban forgott-pörgött a parketten. Az egyórás zenés délután igazi lakomázással zárult: a koncert végére torkos csütörtök lévén a Cseriti szervezői terülj asztalkámat varázsoltak a mulatságban megéhezett, megszomjazott gyerekcsapatnak.

Megszokhattuk, hogy az önkormányzat jótékonysági szervezete, az Újpesti Cseriti, támogatóinak segítségével időről időre újabb ajándékokkal, programokkal örvendezteti meg a nehézsorsú gyerekeket. A szervezők úgy döntöttek, hogy a kultúraközvetítés jegyében tovább színesítik a palettát: sorozatot indítanak azoknak, akik ritkán jutnak kulturális élményhez, lehetőséghez. A következő hetekben, hónapokban így koncertek, színház-, kiállítás és múzeumlátogatások, filmvetítések, kirándulások várják majd őket, remélve, hogy még több felejthetetlen pillanatot szereznek számukra. A kulturális sorozat márciusban a Máguspárbaj című színházi előadással és őrbottyáni kirándulással folytatódik.

Néhány hete új lehetőséghez jutottak a nehéz helyzetű családok gyermekei: az Újpesti Sóbarlang felajánlásának köszönhetően heti rendszerességgel látogathatnak el sóterápiára a Cseriti szervezésében. Az alsós korú diákok Maki Játszóházban tartott szülinapi sorozata hamarosan kibővül a Madárfészek Akadémia felajánlásával, ahol a nagyobb gyerekek ünnepelhetnek szüleikkel közösen.

G.R.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye