Ajánlott videóKörkép -4- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9799405 alkalommal 6639128 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Ön eldobta már?


A dohányzásról való leszokást támogató, ingyenes program indult év elejétől az újpesti szakrendelő tüdőgondozó részlegén. Az Új Széchenyi terv során megvalósuló országos projekt október végéig tart. A hathetes csoportos foglalkozásokon szakember segít a dohányzástól megszabadulni vágyó pácienseknek.Címkék:
SZTK
Mivel Magyarországon óriási problémát okoz a dohányzás és annak egészségügyi hatásai, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság kezdeményezte az országos Dobja el a cigit! dohányzásról leszoktató program megindítását.

Az Európai Unió általi kezdeményezést tüdőgondozók, járóbeteg-rendelések pályázhatták meg, ehhez csatlakozott az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet is.

- Egy csoportba 10-15 jelentkezőt várunk, akik hat héten keresztül két órában vesznek részt a programban. Előadásokat hallgathatnak, igény szerint gyógyszeres terápiával is kombináljuk a kezelést a leszoktatás érdekében. Előny, ha a páciens motivált a leszokásban. Cél, hogy négy-öt hét után önmaguktól letegyék a cigarettát. Hat hónap, majd egy év elteltével kollégáink újra megkeresik őket, ellenőrizve a tényleges leszokást - fogalmaz dr. Bauknecht Éva, a rendelőintézet tüdőgondozójának vezető főorvosa.

Mint a főorvos asszonytól megtudtuk, immár a harmadik csoport tagjai vesznek részt a programban. Jelentkezőik között egészségesek és a dohányzás negatív hatását megtapasztalók egyaránt vannak.

A programhoz a dohanyzasleszokas@ ujpestiszakrendelo.hu e-mail címen vagy a felnőttszakrendelő főbejáratánál lévő gyűjtődobozba eljuttatott jelentkezéssel lehet csatlakozni. Akik kerülnék a személyes részvételt, azoknak a 06-80 44-20-44-es zöldszámon pszichológusok segítenek a leszokásban.

G.R.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye