Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9967248 alkalommal 6762680 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Emlékezés neves akadémikusokra


Újpesti, vagy életútjuk, munkásságuk révén újpesti kötődésű akadémikusokra emlékeztek meg a Magyar Tudomány Napja alkalmából az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskolában. Az akadémikusok emléktábláinál hagyományosan novemberben megrendezendő ünnepséget ezúttal is az Újpesti Városvédő Egyesület, az Újpesti Közművelődési Kör, az Újpesti Helytörténeti Alapítvány, valamint a törekvésüket felkaroló Újpesti Vagyonkezelő Zrt. és az iskola közösen szervezte. Az összejövetelt számos újpesti közéleti személyiség, díjazott, érdeklődő tisztelte meg jelenlétével.Címkék:
Wintermantel Zsolt

A Magyar Tudomány Napjához közeli időpontban szervezett tiszteletadó ünnepség a szakközépiskola rövid, ám esőben is látványos műsorával kezdődött csütörtökön délután.

Iványi János, az Újpesti Helytörténeti Alapítvány elnöke felidézte: az intézmény falán lévő emléktáblákat a Magyar Tudományos Akadémia megalapításának százhetvenötödik, Újpest várossá nyilvánításának századik évfordulóján állíttatta az Újpesti Városvédő Egyesület. E táblákon olyan jeles személyek nevei állnak, akik újpestiek, vagy, életútjuk, bármely tudományterületen folytatott munkásságuk okán köthetők a városhoz. 

Iványi János kiemelte: az is nagy megtiszteltetésnek számít, ha valaki akár az  akadémia levelező tagjai között tudhatja magát. Hozzátette: a tudomány művelése kitartást kíván, lemondásokkal jár és legalább ugyanannyira fontos a család áldozatvállalása, valamint az anyagi háttér és a kutatómunka körülményei. A háttérintézmények kapcsán az Egyesül Izzót állította példának, ahol Aschner Lipót fedezett fel öt, a táblákon is felsorolt tehetséget, későbbi akadémikust és biztosított munkásságukhoz megfelelő hátteret.

Az ünnepi beszéd után a két emléktábla megkoszorúzása következett. Újpest Önkormányzata nevében Wintermantel Zsolt polgármester helyezte el a kegyelet virágait, majd a szervezők egy-egy képviselője is fejet hajtott. Végül az iskola ebédlőjében tartott fogadáson Hackné Nyerges Rita, az intézmény vezetője azt mondta: büszkék a márványtáblákon felsorolt  tudósokra, akik bizonyították, hogy a tudás érték.

M. Orbán A.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye