Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9799408 alkalommal 6639130 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Munkába állnak a digitális röntgengépek


Napokon belül megkezdi működését az első új röntgengép az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben. A hagyományos, régi technológiát önkormányzati fi nanszírozással digitálisra cserélik le az intézményben.Címkék:
SZTK
Várhatóan október második felében kezdi meg működését az önkormányzati erőből vásárolt első felvételi berendezés, amelyet többnyire tüdőszűrésre kíván használni a szakrendelő. Ezt további hasonló felvételi, majd egy átvilágító berendezés beüzemelése követi november végéig, amelyek komplett informatikai rendszerre épülnek. A rendelőintézet vezetése szerint a technikai átállás, a betanulás időszakában adódhatnak nehézségek, de azután lényegesen lerövidül majd a várakozási idő.

A rendelőintézet felújításának részeként most jutott el odáig a munka, hogy hamarosan megkezdhessék működésüket az új röntgengépek az SZTK képalkotó diagnosztikai részlegén. A hagyományos, lapfi lmes technológiát a korszerű digitális váltja majd. Ennek előnye a korábbihoz képest az, hogy sokkal gyorsabban elkészül, és jobb képminőséget ad, mint a régi fi lm, a digitális technikának köszönhetően pedig egyszerűen, rövidebb idő alatt továbbítható a rendelőintézeten belül a vizsgálatot kérő szakorvoshoz. A Magyar Radiológiai Társaság szerint jelenleg ez a legkorszerűbbnek ítélt eljárás.

G. R.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye