Ajánlott videóKulturkáló (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824171 alkalommal 6655786 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Ma van a Fagyi Napja


Május 8-án, szerdán féláron kóstolhatják meg majdnem 70 cukrászda fagylalt kínálatát az édesszájúak. Újpesten is. És, hogy még hol? Itt a lista.Címkék:
Cseriti
Az I Love Gelato fagyizó tulajdonosa vette a kezébe ennek a napnak a szervezését és majdnem 70 cukrászda és fagyizó csatlakozott az akcióhoz. Elmondásuk szerint nem akarnak mást, csak 3 perc örömet csempészni az emberek életébe. Ennyi ugyanis átlagosan egy fagyi elfogyasztásának az ideje.

És, hogy miért éppen május 8-án van a Fagylalt Napja? A választ az I Love Gelato-tól kaptuk meg: "Május az év V.hónapja, ami egy fagylalttölcsérre emlékeztet és a 8-as pedig két egymásra rakott gombóc."

Ennek a napnak a fagylalt népszerűsítése a célja, cukrászok, fagylaltosok és forgalmazók szereplésére, támogatására számítunk. Az éttermi vendéglátás területén sikeres Torkos Csütörtök mintájára gyönyörű, díszített fagylaltokkal várnak benneteket a cukrászdák és fagyizók szerte az országban 50%-os árengedménnyel.

A résztvevő cukrászdák matricát ragasztottak a bejárathoz, hogy ezzel is felhívják a vendégek figyelmét a Fagylalt Napja akcióra. Amennyiben az akcióban résztvevő cégnek, személynek lehetősége van, ”A fagylaltosok a hátrányos helyzetű gyermekekért” mottónak megfelelően, választ egy közintézményt, kórházat, csoportot vagy közösséget és egy pár gombóccal megajándékozza azokat, akiknek nehezen elérhető ez a finom nyalánkság. Jutalmuk a világon a legfontosabb: sok-sok mosoly lesz.

Így például az Újpesti Cseriti által támogatott nehéz sorsú gyerekek az Édes Gyömbér Cukrászda jóvoltából jutnak a jeges desszerthez. Újpesten persze külön nimbusza van a fagylalatnak. Évek óta rendezi meg az önkormányzat a fagyikóstoló versenyt, ahol újpesti cukrászdák mérettethetik meg nyalánkságaikat, a szigorúan civil zsűri előtt.

A szentendrei Római Fagyizó a Szent András óvoda csöppségeit hívta meg fagyizni, míg a celldömölki Rózsavölgyi Cukrászda Gencsapátiban a gyermekotthonban élő apróságokhoz visz jó nagy adag fagylaltot.

A ceglédi gyógypedagógiai iskola tanulói sem maradnak édesség nélkül, őket a Zöldházak Cukrászda látja vendégül. Természetesen a főszervező, az I Love Gelato is gondol a rászorultakra: a közelükben lévő Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeit látogatja meg, természetesen sok-sok gombóc fagyival.

Az akcióban résztvevő cukrászdák listája IDE KATTINTVA nézhető meg.

(a szeretlekmagyarorszag.hu cikke nyomán)Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye