Ajánlott videóKulturkáló (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9822781 alkalommal 6654834 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Elrajtolt a Sanghai Express

Vasárnapig vendégünk az Exit Cirkusz


Varázslatos műsorral örvendeztette meg nézőit szerda esti premierjén az Exit Cirkusz. A különleges állatprodukciók mellett ezúttal a Kínai Állami Cirkusz artistáinak rendkívüli műsorát is megtekinthette a nagyérdemű. A nézőtéren ott tapsolhattak azok a nehéz sorsú kisgyermekek is, akik az Újpesti Cserititől kaptak jegyeket a premierre, valamint az önkormányzat internetes cirkuszjátékának helyes megfejtői is.Címkék:
Cseriti
Indul a Sanghai Express – adta ki az jelszót az Exit Cirkusz bohóca, s ezzel megkezdődött a csaknem kétórás varázslat. A Picard család több száz éves cirkuszos múltja mindig garancia a sikerre. A nézők ezúttal sem csalódtak. A műsorok pergő ütemben követték egymást: hol különleges állatprodukciókban gyönyörködhettünk, hol a kínai artisták lélegzetelállító mutatványát figyelhettük ámultan, hol a bohóc kacagtatott meg minket, hol egy-egy zsonglőrnek vagy légtornásznak tapsolhattunk.

A kicsiket és a nagyokat egyaránt elvarázsolta a makákók különleges légtornászmutatványa, ahogyan a majmocskák mókásan egyensúlyoztak, szaltóztak. Voltak itt ezenkívül minnesotai törpemalacok, és az Európában is ritkaságszámba menő idomított kacsáknak is nagy sikerük volt.

Idősebb Picard Vilmos, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett artistaművésze, a római cirkuszfesztivál díjazottja a világ legkisebb idomított kutyáit hozta el ezen az estén, és meglepetésünkre egymás után varázsolta elő őket hatalmas kabátjának belső zsebeiből.

A Kínai Állami Cirkusz művészei rugalmasságukat, akrobatikus képességeiket többféle műsorszámban is megmutatták. A legkülönlegesebb egészen bizonyosan a közel kétórás műsort lezáró mutatványuk volt, amikor is az egyre magasabbra kerülő karikát ugrották át az artisták, egy párduc kecsességével. A közönség nemhogy tapsolni, de pisszenni sem nagyon mert, amikor a végén az egyik fiatal artista immár közel két és fél méteres magasságban ugrotta át a karikát.

A nézők soraiban helyet kaptak az Újpesti Cseriti által felkarolt nehéz sorsú gyermekek is, akik csillogó szemmel tapsolták végig a színes műsort. A premierre nyerhettek két személyre szóló belépőt azok az újpestiek is, akik az elmúlt napokban játszottak az önkormányzat internetes játékán.

Mint megtudtuk, az előadásokat március 10-ig láthatjuk Káposztásmegyeren, a Bőröndös utcai szabad területen. Hétköznap, 6–7-én 18 órakor, 8-án, szombaton 15 és 18 órakor, vasárnap pedig 11 és 15 órakor van előadás. Belépőt a felnőttek 3000 Ft-ért, a gyermekek 2500 Ft-ért válthatnak.

Gazsó Rita
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye