Ajánlott videóKörkép -3- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825569 alkalommal 6656889 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Összegyűjtöttük Újpest Összes kupakját


December 21-én, 5 hónap után végre elérkezett a pillanat, hogy Imike használatba vegye a mozgásához nélkülözhetetlen szerkezetet, melyet Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere adott át a családnak.Címkék:
Cseriti
Kupakgyűjtés
Az Újpesti Cseriti és a Halassy Olivér Sportközpont „Gyűjtsük össze Újpest összes kupakját” kupakgyűjtési akcióval kívánt segíteni egy olyan kisfiún, aki világra jövetele óta édesanyja segítségére van utalva. Imike kisagyi rendellenességgel született, melynek következtében nem tud beszélni, ülni, és járni sem képes. Anyukája, aki egyedül neveli rendkívüli módon hisz abban, hogy egy járássegítő gép sokat segíthet kisfián, az Újpestiek pedig hitték, hogy az összefogás erejével könnyebbé tehetik a család életét. A cél tehát, egy 600 000 Ft értékű járássegítő megvásárlása volt, melyért emberek ezrei tettek nap, mint nap. Újpest szerte 25 gyűjtőponton lehetett leadni a kupakokat. Önkormányzati intézmények, fodrász szalonok, játékboltok váltak gyűjtőhellyé. Csatlakozott az akcióhoz az Újpest FC és az Állatmentő liga, újpesti iskolák, óvodák, cégek és magánemberek. A kezdeményezés a város határain túlra is elért, több zsáknyi kupak érkezett például Angyalföldről, Hatvanból, Veresegyházról. Egy újpesti vállalkozó a gyűjtés ideje alatt ingyen, pusztán jó szándékból szállította el a kupakokat a műanyag feldolgozó üzembe.

5 hónap leforgása alatt majd 13 000 kg kupak gyűlt össze, mely minden várakozást felül múlt. Időközben mindenki megismerhette Imikét. Az iskolák, óvodák közt hirdetett kupakgyűjtési versenyben a gyerekek 2650 kg kupakkal járultak hozzá a személyes ismerőssé vált kisfiú járássegítő gépéhez.

A közel 900 000 Ft is jelzi, valóban egy kivételes összefogásnak lehettünk részesei. A segítő szándékú embereknek köszönhetően a járássegítő gépen felül Imike januárban egy olyan terápián is részt vehet, amivel állapota tovább fejleszthető. A gép egy újpesti cégnek köszönhetően közvetlenül a gyártótól jutott el Újpestre. A holland gyártót olyannyira meghatotta a kezdeményezés, hogy 50%-os kedvezményt biztosítottak az eredeti árból.

December 21-én, 5 hónap után végre elérkezett a pillanat, hogy Imike használatba vegye a mozgásához nélkülözhetetlen szerkezetet, melyet Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere adott át a családnak. A rendezvényen megjelentek a gyűjtőpontok képviselői, újpesti iskolák és óvodák vezetői a gyűjtésben részt vevő gyerekekkel, az Újpest FC ügyvezető igazgatója, dr. Gyarmati Eszter és Vermes Krisztián az Újpest FC csapatkapitánya, továbbá a szállításban részt vevő cégek vezetői, az Állatmentő liga önkéntesei és Újpest Arcai is.

Imike édesanyja meghatódva mondott köszönetet mindenkinek, aki egyetlen kupakkal is segített nekik és kéri az újpestieket, hogy folytassák tovább a gyűjtést, de már ne az ő kisfia javára, hanem a szintén újpesti Marcit segítsék ezzel a nagyszerű kezdeményezéssel. Marci 12 éves, koraszülött és agyvérzés következtében súlyosan, halmozottan sérült. Fejlesztése a családi kasszát nagyon megterheli, de a műtét elkerülése miatt rendszeresen szüksége lenne Pfaffenrot manuális terápiára.

Wintermantel Zsolt bejelentette, hogy a gyűjtőpontok jövőben is fogadják a kupakokat, az újabb nemes cél pedig Marci egy évi fejlesztési költségek fedezése.

Képgalériánkat a facebookon találja!
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye