Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9968745 alkalommal 6763706 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Édes Karácsony újpesti művészekkel


Advent harmadik hétvégéjén is folytatódott az Úpesti Cseriti Édes Karácsony programja. A vásár Adományozó Házához ezúttal Újpest díszpolgárai, Pásztor Erzsi, Kossuth-díjas színművész, Bertalan Tivadar, festő, grafikus, író és látványtervező, valamint az Újpest-díjas László Mária, kulturális szervező, rendező, nótaszerző, dalszövegíró, költő látogatott el. Az ő kedvenc házi édességeiket kóstolhatták meg most a nehézsorsú újpesti gyermekek számára adakozók.Címkék:
Cseriti
Karácsonyi Vásár
Szombaton délután újpesti művészek kezdtek el gyülekezni a Cseriti Adományozó Házánál. Olyanok, akik ezen a hétvégén, a Művészek Napján, csatlakoztak a város jótékonysági szervezetének kezdeményezéséhez, az Édes Karácsony programhoz. Pásztor Erzsi a népszerű színművész, Újpest Díszpolgára érkezett először. Róla közismert, hogy sokat és szívesen jótékonykodik és tesz Újpestért, hiszen minden ide köti. Itt született, itt nőtt fel ő maga, sőt a lánya is.

Mint mondta, szüleitől tanulta, hogy segítsen másokon. Gyermekkorából emlékszik arra, ahogy családja, annak ellenére, hogy nem volt tehetős, rendszeresen küldött kis szeretet-csomagokat a rászoruló családoknak. Ezért maga is segít azóta is, amiben tud. Hol az Újpesti Cseritinek adakozik, hol pedig tartós élelmiszerekkel járul hozzá a nehezebb sorsú emberek mindennapjainak megkönnyítéséhez – árulta el Pásztor Erzsi.
Az Újpestért-díjas László Mária, kulturális szervező, rendező, nótaszerző, dalszövegíró, költő is örömmel csatlakozott az Édes Karácsony programhoz. Mint mondta, a jótékonyság nem idegen tőle, körülményeihez képest igyekszik mindig támogatni a rászorulókat, ez egyfajta belső indíttatás nála. Szombat délután püspökkenyérrel érkezett, amely náluk igazi családi kedvenc. Igaz ez az édesség tipikus karácsonyi süteményként ismert, de ők olyannyira szeretik, hogy egész évben többször is a család asztalára kerül – árulta el László Marika.

Egy másik Díszpolgárunk, Bertalan Tivadar, festő, grafikus, író és látványtervező kedvelt süteményét is megkóstolhatták az adományozók, amit ahogy mindig, most is a felesége készített el. A rossz idő ellenére szerencsére érkeztek adakozni vágyók ezúttal is.

Az Újpesti Cseriti továbbra is várja a felajánlásokat a rászoruló helyi gyerekek számára. Az Ifjúsági Házban egy gyűjtőhelyen adhatják le a nekik szánt játékokat, amelyek ünnepi csomagolásban kap meg december 19-én ötszáz nehéz sorsú kisgyermek. A városrész számos pontján, többek között az Újpesti Karácsonyi Vásár területén lévő Adományozó Háznál, a Cseriti emblémás gyűjtőurnákban pedig a pénzadományok helyezhetőek el.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye