Ajánlott videóKörkép -4- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824171 alkalommal 6655786 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Forró hangulat és zuhogó eső a Szent István téren


Szombat reggelre ónos esőre ébredtünk, majd szinte egész nap megállíthatatlanul ömlött! A szabadtéri programokat nehéz helyzetbe hozta ugyan az időjárás, de csapadék ide vagy oda, igazi forró hangulatú bulival zárta második szombatját az Újpesti Karácsonyi Vásár. Ezúttal is igen sokszínű volt a kínálat: a programok közt akadt kézművesség, bábszínház, vásári komédia, jótékonysági sütizés és élő koncert, amiből ki-ki kedve szerint választhatott.Címkék:
Cseriti
Karácsonyi Vásár
Délelőtt a Szép Ernő Színház vérbő vásári komédiáját a Szent István téri színpadnál csak a legkitartóbbak tudták végig nézni a zuhogó eső miatt.  A zárt helyen rendezett adventi programokat viszont szerencsére nem zavarta meg semmi. Így az Újpesti Ifjúsági Házban telt házzal és nagy sikerrel ment le a Kabóca Bábszínház műsora, ahol a kicsiket egy különleges, a mondott szöveg helyett a hangokat, a mozgást és a látványt előtérbe helyező előadás várta a piciket.


A városházi karácsonyi kézműves foglalkozás is szép számú ügyes kezű gyermeket vonzott, akik lelkesen gyártották a szebbnél szebb fenyődíszeket.
Az első délutáni műsorszám, a Magyar Honvédség Központi Zenekarának szabadtéri fellépése sajnos elmaradt a folyamatosan zuhogó eső miatt. 16 órakor a nagyszínpadon a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia vezetője, Tomka Ferenc mondott köszöntőt, amelyet szép karácsonyi műsor követett a közösség fiataljainak előadásában. Ezt követően Tomka Ferenc atya meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

A katolikus egyház műsorával párhuzamosan az újpesti művészek kezdtek el gyülekezni a Cseriti Adományozó Házához. Ezúttal Újpest Díszpolgárai, Pásztor Erzsi, Kossuth- és Jászai-díjas színművész, Bertalan Tivadar, festő, grafikus, író és látványtervező, valamint az Újpestért-díjas László Mária, kulturális szervező, rendező, nótaszerző, dalszövegíró, költő csatlakoztak a szervezet Édes Karácsony névre keresztelt programjához. Az adományozni vágyók így az ő kedvenc házi süteményeiket kóstolhatták meg ezen a szombaton.

Az eső ugyan nem akart elállni, de a TNT 17 órai bulijára mégis szép lassan megtelt a Szent István tér. Zuhogó eső és forró hangulat. Ez a kettősség jellemezte egyórás koncertjüket. A közönség kitartóan küzdött az elemekkel, amit a fiúk felejthetetlen élő műsorral, igazi örömzenével háláltak meg.

Felcsendült többek között a Kicsi gesztenye, a Tiltott percek, a Fogd a kezem, és a Bele vagyok zúgva, de újabb számok is elhangzottak Dobrády Ákos szóló lemezéről.

Vasárnap az Adorate Kórus 16 órai koncertjével, a Városháza dísztermében zárul a karácsonyi vásár második hétvégéje.

G.R.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye