Ajánlott videóHelyi érték (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9967930 alkalommal 6763130 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Jutalom a legjobbaknak


Több mint száz újpesti iskolás fürdőzhetett együtt az Aquaworld Vízibirodalomban, az Újpesti Cseritinek köszönhetően. A diákok a pancsoláson túl a fürdőruha történetébe is bepillantást nyerhettek, a Magyar Fürdőkultúra Napja kapcsán.Címkék:
Cseriti
Száztizenhét újpesti általános és középiskolás mártózhatott meg az Aquaworld medencéiben október 12-én délelőtt. Az Újpesti Cseriti ez alkalommal a legjobb gyerekeknek kínált fürdőzési lehetőséget. Az igazgatók minden iskolából azokat a diákokat delegálták, akik valóban kiérdemelték a kalandos programot.

A három órás lubickoláson, csúszdázáson és élményfürdőzésen túl a gyerekek a fürdőzés kétezer éves történetét is megismerhették, különös tekintettel a fürdőruha divatra, az ókortól egészen napjainkig. Így nem csak azt tudták meg, milyen is volt egy tengerparti fürdőkocsi a XX. század elején, de azt is, hogy miként reagált a publikum az 1946-ban berobbant bikinire. A csinos vízikosztümöt egyébként Louis Reard mérnök mutatta be Párizsban. A kétrészes fürdőruha nevét a Marshall-szigetek részét képező Bikini-atollról kapta, mivel Reard úgy gondolta, hogy az ott végzett kísérleti atomrobbantásokhoz hasonló hatást válthat ki a férfiakból.

Juhász Szabolcs, az élményfürdő igazgatója, és egyben az előadás prezentátora hangsúlyozta, az Aquaworld küldetése egyrészt a fürdőhagyományok megismertetése és ezek továbbvitele, másrészt pedig kiemelt cél az egészséges életmódra való nevelés is. Az Újpesti Cseriti, illetve Újpest város Önkormányzatának személyében egy olyan partnerre találtak, akivel ezeket a programokat teljes egészében meg lehet valósítani.

(antosa)Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye