Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9967278 alkalommal 6762698 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpest Díszpolgára lett Berki Krisztián és Dombi Rudolf olimpiai bajnok

A képviselő-testület rendkívüli ülésen szavazott a kitüntetések odaítéléséről


Wintermantel Zsolt polgármester augusztus 28-án terjesztette a képviselők elé javaslatát arról, hogy a két újpesti olimpiai bajnok – Berki Krisztián, az UTE tornásza, és a szintén Újpesten élő Dombi Rudolf kajakozó – Újpest Díszpolgára címben részesüljön, Karakas Hedvignek, az UTE cselgáncsozójának pedig – aki ötödik helyen végzett a londoni olimpián – az Újpest Önkormányzata Elismerő Oklevelet adományozzák kimagasló teljesítményéért.Címkék:
Olimpia 2012
Városnapok
Wintermantel Zsolt
A képviselők – a korábbi rendelet módosítását követően, mellyel lehetővé vált, hogy különösen indokolt esetben, pl. kiemelkedő teljesítmény vagy eredmény esetén, soron kívüli adományozásra kerülhessen sor – egyöntetűen szavazták meg a Díszpolgári címek és az Elismerő Oklevél odaítélésére tett javaslatot. A testület emellett döntött az „UTE Az Utánpótlásért Alapítvány” támogatásáról, valamint az olimpiai bajnokok felkészítését segítő szakmai team díjazásáról.

A Díszpolgári címeket és az Elismerő Oklevelet augusztus 31-én, a Városnapok keretében rendezendő ünnepi eseményen adják át a díjazottaknak.Az Újpest Díszpolgára címről

A kitüntető címet alapítása, 1877 óta 44 személyiségnek ítélték oda, köztük például Kossuth Lajosnak, Magyarország kormányzójának is.

Újpest a város kimagasló eredményt elért sportolóinak teljesítményét is elismerte a kitüntetéssel. Eddig négyen kapták meg a díjat, mindannyian labdarúgók: Szusza Ferenc 1996-ban, Bene Ferenc 2005-ben, Göröcs János 2008-ban, Várhidi Pál pedig 2009-ben lett Díszpolgár.

A Díszpolgári címet eddig életműdíjként tartották számon. Az Önkormányzat most hagyományt teremt azzal, hogy fiataloknak ítéli oda a kitüntetést. Olyan ifjú sportolóknak, akik világhírt szereztek Magyarországnak, Újpestnek.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye