Ajánlott videóNői szakasz (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9799399 alkalommal 6639123 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Jól halad az energetikai felújítás

Egy hét, egy emelet


Hetek óta zajlik az Újpesti Szakorvosi Rendelő energetikai felújítása. Ennek keretében többek közt a homlokzati nyílászárók cseréjére, az épület falainak hőszigetelésére, és fűtéskorszerűsítésre is sor kerül. A valamivel több, mint félmilliárdos beruházás az Európai Unió támogatásával és önkormányzati önrésszel valósul meg.Címkék:
SZTK
Tavaly októberben vette át a Fővárostól Újpest Önkormányzata a Szakorvosi Rendelőintézetet, aminek köszönhetően a 60 éves épület felújítása is megkezdődhetett. A közösségi terek megújítása után a rendelő energetikai korszerűsítése indult el. A munkálatokra a KEOP pályázat keretében közel 330 millió forintos támogatást nyert a város, melyet az önkormányzat további 200 millió forinttal egészített ki.

– A felújítás négy fő területre oszlik – mondta el Razsovich József, az ÉPÍT Zrt. vezérigazgatója. – Egyrészt a nyílászárók cseréjére, másrészt a homlokzat hőszigetelésére kerül sor. Emellett a fűtési rendszer korszerűsítése is zajlik, mely magába foglalja a kazánok modernizálását és a fűtőtestek cseréjét is. Ezen felül pedig új világítótestek váltják fel a régieket – fűzte hozzá.

A munkálatok ütemterve szerint hetente egy szint belső munkáit végzik el. Ennek megfelelően több emelet már elkészült: kicserélték az ablakokat, a világítótesteket és a fűtőtesteket is. Az energetikai korszerűsítéssel párhuzamosan, rövidesen orvosszakmai szempontú modernizálás is kezdetét veszi.

– A harmadik emeleti laboratórium leköltözik a földszintre, ennek köszönhetően sokkal kényelmesebben érik majd el a betegek. A Fóti úti tüdőszűrő állomás beköltözik az épületbe, a harmadik emeleti labor kiköltözésével megürülő szabad területekre. Így a teljes képalkotó diagnosztika, tehát az összes röntgen és a tüdőszűrő egy helyen áll majd rendelkezésre – tájékoztatott a vezérigazgató.

Több hasonló, korszerűbb és csoportosítottabb elrendezés valósul majd meg a SZTK épületében. A szakmai modernizálás előreláthatólag szeptemberben kezdődik el, és még az idén befejeződik.

(antosa)
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye